Facebook, ÎN PERICOL! Reţeaua de socializare, OFFLINE câteva zeci de minute! URMEAZĂ ALTE ATACURI!

Facebook, ÎN PERICOL! Reţeaua de socializare, OFFLINE câteva zeci de minute! URMEAZĂ ALTE ATACURI!

„Facebook, Instagram, Tinder, AIM, HipChat #offline #LizardSquad”, a fost mesajul postat pe Twitter, după „dezastrul” Facebook din această dimineaţă.

Facebook, a cărei funcționare a fost perturbată timp de 50 de minute în întreaga lume, a negat însă că a fost ținta unui atac al hackerilor, după ce gruparea Lizard Squad a revendicat disfuncţionalităţile apărute în mai multe reţele de socializare, între care şi Instagram.

„Mulți oameni au avut dificultăți la accesarea Facebook și Instagram. Acest lucru nu a fost rezultatul unui atac al unor terți, ci s-a produs după introducerea unei schimbări care a afectat sistemele noastre de configurare”, au precizat oficialii Facebook într-o declarație citată de AFP. „Am rezolvat rapid problema, iar ambele servicii funcționează acum 100% pentru toată lumea”, se mai arată în declarația oficială a reprezentanţilor Facebook.

Declarația vine în contextul în care grupul de hackeri Lizard Squad a scris pe Twitter următorul mesaj: „Facebook, Instagram, Tinder, AIM, HipChat #offline #LizardSquad”.

Lizard Squad a avertizat, de asemenea, pe Twitter, că „mai multe (atacuri) urmează să vină” și că grupul se află la originea atacului de luni asupra site-ului companiei Malaysia Airlines.

Vizitatorii care au accesat luni dimineață site-ul companiei amintite au putut vedea mesaje precum „Lizard Squad va domina” și „404 — Plane Not Found”, dar și o imagine cu o șopârlă purtând joben și monoclu. Sub fotografia trucată se putea citi „Atac de Lizard Squad – Califatul Cibernetic Oficial”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.