Facebook şi Google SE PRĂBUŞESC! „Zilele lor sunt numărate”

Facebook şi Google SE PRĂBUŞESC! „Zilele lor sunt numărate”

Companiile Facebook şi Google reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei, întrucât formează monopoluri şi împiedică inovaţia în domeniul tehnologic, a declarat joi miliardarul ungaro-american George Soros, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia, potrivit BBC News.

„Facebook şi Google exploatează mediile sociale şi provoacă mai multe probleme. Proprietarii acestor platforme gigant se consideră stăpâni ai universului, dar, de fapt, ei sunt sclavii ideei de a-şi păstra poziţia dominantă. Este doar o chestiune de timp până când dominarea globală a monopolurilor din industria IT americană va fi întreruptă. Davos este un loc bun pentru a anunţa că zilele lor sunt numărate. Reglementarea şi impozitarea le vor duce la pierzanie, iar comisarul UE pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, va fi Nemesisul lor”, a declarat George Soros.

George Soros crede că reţelele de socializare funcţionează ca nişte cazinouri, exercitând un control prea mare asupra conţinutului şi a publicităţii. De asemenea, consideră că una dintre problemele cele mai grave ale acestor medii online este capacitatea de a influenţa modul în care oamenii gândesc şi se comportă, fără ca societatea să fie conştientă de acest lucru.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.