„Faci curat pentru bere”! Orașul care va folosi DEPENDENȚII DE ALCOOL și DROGURI pentru a curăţa străzile

„Faci curat pentru bere”! Orașul care va folosi DEPENDENȚII DE ALCOOL și DROGURI pentru a curăţa străzile

Dependenții de alcool și droguri vor fi folosiți pentru a curăța străzile orașului german Essen. Responsabilii proiectului Suchthilfe Direkt susţin însă că această operaţiune, deja desfăşurată la Amsterdam (Olanda), urmăreşte reintegrarea în societate a persoanelor dependente de alcool şi droguri.

Obiectivul este să li se permită acestor persoane să intre în contact strâns cu serviciile sociale sau medicale care le pot acorda ajutor pe viitor.

Oraşul german Essen (vest) începe miercuri o operaţiune controversată vizând folosirea drogaţilor şi alcoolicilor pentru a curăţa străzile, oferindu-le în schimb bere, ţigări şi o remuneraţie modică, relatează presa, citată de AFP, potrivit Mediafax.

Denumită „Pick up” dar deja supranumită „Faci curat pentru bere”, operaţiunea va fi supravegheată de asistenţi sociali şi se va desfăşura în jurul gării centrale din acest oraş, unde se adună drogaţi, alcoolici şi persoane fără adăpost.

Şase persoane vor începe să cureţe străzile şi să strângă gunoaiele pentru 1,25 euro pe oră, o masă caldă şi trei sticle de bere, precum şi ţigări pentru fumători, afirmă cotidianul Die Welt.

Proiectul a generat deja critici vehemente din partea asociaţiilor pentru ajutorarea celor fără adăpost care denunţă „o muncă la preţ redus”. Ele s-au întrebat şi dacă este corect să li se ofere alcool unor persoane dependente pe bani publici.

„Participanţii la proiect sunt persoane care au nevoie de o structură zilnică pentru a se pune pe picioare” a asigurat coordonatorul campaniei, Oliver Balgar, pentru cotidianul Bild.

Majoritatea sunt persoane fără un loc de muncă de multă vreme, foarte dependente şi în cazul cărora terapiile au eşuat, a precizat organizaţia într-un comunicat.

Foto: nbcnews.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.