Falcă i-a prezentat pe primii șase arădeni înscriși în proiectul „3 pentru Arad”

Falcă i-a prezentat pe primii șase arădeni înscriși în proiectul „3 pentru Arad”

Președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, i-a prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, pe primii șase arădeni care și-au depus proiectele în cadrul competiției „3 pentru Arad”.

„După cum știți, am început competiția «3 pentru Arad», iar noi suntem consecvenți și ne dorim să menținem această relație dintre partidul politic și societate. Am ales trei domenii importante pentru următorii patru ani. În primul rând ne interesează promovarea Aradului și ne interesează ca din societate să fie aduse idei despre cum putem îmbunătăți această promovare. A doua direcție pe care ne dorim să mergem are legătură cu cultura și evenimentele majore. Am reușim să investim foarte mult în cultură, avem evenimente culturale, dar vrem să gândim evenimente mari, care să dea identitate orașului. Cel de-al treilea domeniu se referă la voluntariat. Aradul a crescut mult în zona voluntariatului și aici discutăm despre voluntariat în zona socială sau în zona de mediu. Toate aceste lucruri dau ocazia unor cetățeni să se promoveze, fiind un moment oportun pentru ca ei să-și crească notorietatea, să-și prezinte proiectele și, chiar dacă nu toți vor câștiga un loc de candidați pe lista PNL, în realitate toți sunt câștigători. Un bun exemplu este competiția «3 pentru Arad» de acum patru ani, pentru că aproape toți cei care au concurat atunci sunt activi astăzi în societate”, a explicat Gheorghe Falcă.

Cei șase cetățeni care și-au depus până acum proiectele în cadrul competiției „3 pentru Arad” sunt: Teodor Nicolae Ban, Florina Rădulescu, Argentina Finișan, Cristina Șerb, Ancuța Breban și Bogdana Țeglaș.

„De trei ani am un ONG numit «Ansamblul Arădeana», prin care încerc să duc mai departe folclorul și tradiția. Proiectul meu se numește «Vatra Satului» și, desigur, am optat pentru domeniul culturii și al proiectelor mari”, a declarat Teodor Nicolae Ban.

Teodor Nicolae Ban

„Sunt economist de profesie, dar de ceva vreme studiez leadershipul și dezvoltarea personală. Îi mulțumesc domnului primar pentru oportunitatea de a veni în fața arădenilor pentru a ajuta la dezvoltarea comunității. Mi-a plăcut foarte mult această idee. Proiectul meu se numește «Lasă-ți amprenta în orașul tău» și constă într-o serie de evenimente de dezvoltare personală și leadership, prin care ne dorim să ajutăm oamenii să-și schimbe mentalitate și să treacă de la «nu pot» la «totul este posibil». Cred că de aceste lucruri nu vor beneficia doar ei, ci și pentru copiii și tinerii acestei generații și a generației următoare”, a spus Florina Rădulescu.

Florina R_dulescu

„Sunt fondator al asociației «Toastmasters Arad», un club de comunicare și leadership, filială locală a unui club internațional. Totodată  sunt manager de proiect, trainer și coach al unui actor din București. Pornind de la acest club și de la academie, proiecte mici, dar totuși destul de importante pentru că vizează toată România, am decis să mă implic mai mult în ceea ce înseamnă spectacole și cultură la nivelul Aradului. Se poate! Există entuziasm, există tineri, există oameni de diverse categorii sociale care vor să facă ceva pentru orașul în care trăiesc. Proiectul meu se numește «Tinerii și oglinda orașului». Pe partea de cultură cred că se pot face foarte multe lucruri. Prin proiectul pe care eu îl propun vreau să dau suflu Aradului, încurajând tinerii să-și spună cuvântul vis-a-vis de talentele pe care le au”, a explicat Argentina Finișan.

Argentina Fini_an

„Sunt psiholog și președinte al asociației «City Guide». Atât din punct de vedere al psihologiei, cât și lucrând cu tinerii, am observat că una din cele mai importante probleme ale acestora apare atunci când aceștia încep să lucreze. Schimbarea mediului de la învățământ la câmpul muncii presupune diverse obstacole pe care trebuie să le traverseze. De aceea îmi doresc să dezvolt un plan de carieră, prin care să îi asist pe tineri în dezvoltarea unui traseu profesional. Doresc să le aduc mai multe informații despre ce presupune fiecare profesie și, totodată, mi-aș dori să dezvolt și un curs de dezvoltare personală, unde ei să-și cunoască abilitățile și să știe ce domeniu profesional li s-ar potrivi. Consider că este important ca ei să-și facă un plan de carieră cu obiective pe termen scurt, mediu și lung”, a declarat Cristina Șerb.

Cristina _erb

„Sunt psiholog de profesie, în acelaști timp sunt profesor și vicepreședinte al Asociației «Educatio», asociației care de-a lungul anilor s-a implicat în foarte multe proiecte de voluntariat. Proiectul meu se numește «Voluntar pentru viitor». Am ales acest proiect pentru că tinerii și adolescenții se confruntă cu o multitudine de emoții specifice vârstei și cu lipsa de sens sau dificultăție traiului în momente de criză. În ultimii ani au existat o serie de probleme de genul rezultatelor slabe la învățătură, a lipsei motivației, lipsa încrederii în sine sau dezinteresul. Îmi propun dezvoltarea unor proiecte de educație nonformală, în scopul dobândirii, de către tineri, de abilități, aptitudini și cunoștiințe”, a spus Ancuța Breban.

Ancu_a Breban

„Sunt specialist în marketing și activez în domeniul privat. Mi s-a părut foarte interesantă această inițiativă a proiectului deoarece îndrumă societatea civilă spre a face un pas către a se face auzită în acest sens. Activând în domeniul marketingului, fiind arădeancă și promotoare a Aradului, am venit cu un proiect care se numește «Perspective inovative pentru Arad». Am ales acest sector pentru că, din ce am văzut, cel puțin în mediul de business, Aradul are nevoie de o reîmprospătare și nu trebuie să ne limităm la ceea ce știm deja, ci trebuie să acumulăm experiență. Aradul este deja un pol economic, dar acest lucru poate fi îmbunătățit prin evenimente care să aducă un plus valoare mediului de business arădean. Cu siguranță un proiect de acest gen, în care să implicăm și societatea civilă, este de bun augur”, a explicat Bogdana Țeglaș.

Bogdana Tegla_

 

  1. Acestea sunt viitoarele victime ale lui Falcă. Le va însuşi ideile, apoi îi va arunca la groapa cu lei. Multă rezistenţă, copii !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.