„Falcă se opune amplasării monumentului Marii Uniri la Arad.“ Cine spune asta în numele Ministerului Culturii                                

„Falcă se opune amplasării monumentului Marii Uniri la Arad.“ Cine spune asta în numele Ministerului Culturii                                 

Primarul Gheorghe Falcă se opune amplasării Monumentului Marii Uniri la Arad, afirmă deputatul Adrian Todor, într-un comunicat de presă.

Deputatul PSD Arad a adresat, la finele anului trecut, o întrebare ministrului Culturii, cu privire la situația monumentului Marii Uniri de la Arad. Totodată, Adrian Todor a dorit să afle dacă există solicitări de fonduri din partea instituțiilor arădene, fonduri necesare organizării de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, în județul Arad. Răspunsul primit din partea Ministerului Culturii arată lipsa totală de interes a Primăriei Arad atât față de monumentul Marii Uniri, cât și față de Centenarul Marii Uniri, susține social-democratul.

„Răspunsul primit din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale ne arată lipsa de interes a domnului Falcă față de monumentul Marii Uniri sau Centenar. Ministrul Lucian Romașcanu susține că monumentul se află pe teritoriul României, în custodia autorului, care așteaptă să-l amplaseze. Din păcate, Primăria Arad refuză efectiv să pună la dispoziție un spațiu pentru acest monument, printr-o hotărâre a Consiliului Local, primarul Gheorghe Falcă anunțând Ministerul Culturii că vrea să renunțe la Lacul Pădurice, urmând ca noua locație să fie Piața Catedralei, despre care știm cu toții că Gheorghe Falcă ar vrea s-o demoleze. Monumentul e doar un pretext pentru ca Gheorghe Falcă să facă loc în acea piață unui supermarket atât de drag lui și firmei pe care o deține, firmă care primește sume importante pentru amplasarea unor astfel de magazine”, afirmă Adrian Todor.

„Numai că acel proiect a fost retras în august 2017, la presiunea arădenilor, iar primarul Gheorghe Falcă a susținut că va transmite Ministerului Culturii un punct de vedere, pentru ca monumentul să fie totuși amplasat pe Lacul Pădurice. Acest punct de vedere nu a mai ajuns la minister până în ziua de astăzi, ceea ce demonstrează că primarul Falcă se opune amplasării monumentului Marii Uniri la Arad, o idee susţinută încă de la 1920 de marele Vasile Goldiş. Gheorghe Falcă demonstrează încă o dată că disprețuiește Aradul, arădenii și istoria acestui oraș, blocând amplasarea acestui monument, la 100 de ani de la Marea Unire. De altfel, conform răspunsului primit de la Ministerul Culturii, dintre instituțiile arădene, Primăria este singura care nu a transmis niciun proiect legat de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri la Arad“, declară  Adrian Todor, deputat al PSD Arad.

 

 

  1. TRIPA, tu la fiecare vorba spui cel putin doua minciuni, saltul de la paznic de padure ,la parlamentar este totusi prea mare , pentru un analfabet functional ca tine.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.