Falcă vrea să investească 22 de milioane de euro pentru a SCHIMBA faţa Aradului!

Falcă vrea să investească 22 de milioane de euro pentru a SCHIMBA faţa Aradului!

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a prezentat planurile de reamenajare urbanistică a cartierelor din municipiului Arad, elaborate în cadrul proiectului „Regenerea urbană a spaţiilor din zona blocurilor din cartierele Alfa, Fazeza Mureş, Confecţii, Micălaca, Vlaicu şi centru, inclusiv zona protejată a municipiului Arad”.

Potrivit acestuia, proiectul vizează îmbunătățirea cadrului de viață în municipiul Arad, prin redefinirea şi modernizarea lucrărilor de urbanizare primară şi secundară, în special în cartierele de blocuri construite în perioada comunistă. Falcă a spus că în cadrul proiectului sunt definite 6 mari zone pentru intervenție: cartierul Vlaicu, la stânga, respectiv la dreapta arterei Aurel Vlaicu, Micălaca – trei zone (zona dintre Calea Lipovei și str.Voinicilor, zona 300, respectiv zona blocurilor 500-700), apoi cartierul Alfa și zona centrală.

Din informarea primarului reiese că accentul este pus pe amenajarea şi reamenajarea de spații verzi, locuri de joacă, trotuare, modernizarea carosabilului și a iluminatului public, amenajarea de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate. Pentru parcările etajate se propun construcții modulare pe structură metalică, pe 1-2 nivele, eficiente și ușor de întreținut. Solutţa este mai economică decât parcarile supraetajate sub şi supraterane construite cu soluții clasice (structuri de beton). Un alt avantaj urbanistic este că aspectul acestor parcări se personalizează pentru fiecare amplasament.

Alte împrumuturi…
„Acest studiu de fezabilitate privind regenerarea urbană prognozează ca până în anul 2020 să finalizăm regenerarea urbană a cartierelor de blocuri, ceea ce va schimba în bine relația cetățeanului cu cartierul în care trăiește. Analiza studiului de fezabilitate estimează o valoare de aproximativ 22 milioane de euro pentru finalizarea acestui proiect, din care noi sperăm ca 10-12 milioane de euro să-i atragem din fondurile europene iar 10 milioane de euro dintr-un împrumut de la BERD, pentru că ne intersează să începem lucrările în anul 2015. Ne pregătim să finanțăm lucrările în trei din zone cu împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare iar celelalte zone să le continuăm pe bani europeni”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

 

  1. incredibil alti bani alta „distractie”. sa-l opreasca cineva!!!!!!

    Raspunde
  2. vrajeala.trebuie realizat inca un studiu de fezabilitate marca falca pe bani multi.ghici cine face studiul

    Raspunde
  3. marele faraon , acumuleaza averi imense , din toate aceste proiecte , dar , nu va reusi sa se bucure de milioanele furate , pentru ca in curand va sta la comun cu altii 18 gainari si se va caca intr-o galeata !
    JALNIC !!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.