Festival de Jazz la Arad cu ocazia Zilei Internaționale a Jazzului. Cine sunt artiștii invitați

Festival de Jazz la Arad cu ocazia Zilei Internaționale a Jazzului. Cine sunt artiștii invitați

Sub sloganul #aradcanjazz – 3 zile, la a 3-a ediție, Ziua Internaţională a Jazzului va fi sărbătorită la Arad printr-un Festival de Jazz în perioada 14-16 Aprilie 2016, în sala cinematografului „Arta”, situat pe strada Vasile Alecsandri nr. 2.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Acţiunea beneficiază de susţinerea ARED – Apartamente Inteligente, Gonzo Media Design prin Mihai Molnar şi se desfăşoară sub patronajul UNESCO.

În noiembrie 2011, cu ocazia Conferinţei Generale UNESCO, comunitatea internaţională a proclamat 30 aprilie ca „Ziua Internaţională a Jazzului”, având rolul de a reuni comunităţi, şcoli, artişti, istorici, academicieni şi pasionaţi de jazz din toată lumea pentru a sărbători şi pentru a învăţa despre arta jazzului, rădăcinile sale, viitorul şi impactul lui. La nivel global, la eveniment participă 185 țări, se organizează peste de 800 evenimente într-o singură zi, 30 Aprilie devenind astfel cea mai importantă dată pentru istoria jazzului!

Întrucât în 2016, în această perioadă se sărbătorește Paștele Ortodox, organizatorii au decis să organizeze evenimentul cu două săptămâni înainte.

Astfel, municipiul Arad va marca Ziua Internaţională a Jazz-ului printr-un festival de 3 zile, în perioada 14-16 Aprilie 2016. Pe scena amenajată în Cinematograful „Arta” din Arad vor evolua: Arcuș Trio, Sebastian Spanache Trio, JazzyBit, Sárosi Péter & Azara, Claudia Iuga & Q Band și nu în ultimul rând, pentru prima data în municipiul Arad, trupa Pankastic!

Concertele vor începe în fiecare zi de la ora 19:00, iar accesul la spectacole este gratuit.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.