Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, în premieră la Arad

Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, în premieră la Arad

După șapte ediții de succes, KINOdiseea, cel mai iubit festival de film pentru copii din România, debutează la Arad la Cinema Arta cu filme premiate la festivaluri internaționale.

În perioada 18-22 aprilie, copiii se vor bucura de o Săptămâna cu totul Altfel. Vor face o plimbare cu balonul din Africa tocmai până la curtea regelui Franței, vor pleca într-o aventură plină de primejdii împreună cu Bamse pentru a o salva pe Bunica, se vor lupta cu vikingii în Irlanda secolului al IX-lea, se  vor întîlni cu înțeleptul de pe Muntele Interzis și vor rezolva cele mai complicate cazuri alături de Lăbuș.

Printre filmele prezentate la KINOdiseea Arad, se numără:

ZARAFA (Franța, 2012, regia: Rémi Bezançon, Jean-Christophe Lie)

Povestea adevărată a primei girafe a Franţei şi a călătoriei sale pline de peripeţii, cu balonul, din Egipt, până la grădina zoologică din Paris. Sub un baobab, în inima Africii, copiii îl ascultă pe bătrânul înţelept care le spune povestea tânărului Maki, cel care fuge de un traficant de sclavi şi se împrieteneşte cu o girafă pe nume Zarafa. La puţin timp, girafa este capturată; el urmează să fie dăruit regelui Franţei. Maki refuză să lase asta să se întâmple. Îi promite mamei lui Zarafa că îl va aduce pe acesta înapoi.

Cei Șapte Corbi (Cehia, Slovacia, 2015, regia: Alice Nellis)

Povestea, inspirată de basmul omonim al Fraților Grimm, a unei tinere fete care face tot posibilul să-și salveze cei șapte frați de blestemul aruncat asupra lor de către mama ei. O poveste despre curaj, răbdare și puterea cuvintelor. Protagonista este Bohdanka, născută în familia tulburată a unui brutar, a cărui soție și-a blestemat cei șapte fii, care s-au transformat în corbi.

Brendan și secretul din Kells (Irlanda, Belgia, Franța, 2009, regia: Tomm Moore, Nora Twomey)

Filmul este povestea lui  Brendan care, în secolul al IX-lea, într-un colţ îndepărtat al Irlandei, locuieşte în abaţia fortificată din Kells. Sub îndrumarea unchiului său, el îi ajută zilnic pe călugări să întărească abaţia împotriva atacurilor vikinge. Odată cu sosirea maestrului Frate Aidan, Brendan află că trebuie să termine de scris fabuloasa Carte din Kells.

Intrarea este liberă la toate proiecțiile. Pentru programul complet, accesați www.kinodiseea.ro sau www.cmcarad.ro.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.