„Festivalul pogăciţelor” de la Chitighaz, o punte de legătură între românii din Ungaria şi cei din România (FOTO)

„Festivalul pogăciţelor” de la Chitighaz, o punte de legătură între românii din Ungaria şi cei din România (FOTO)

În localitatea Chitighaz, din Ungaria, unde trăieşte o importantă comunitate etnică românească, s-a desfăşurat în zilele de 15 şi 16 agust 2014 „Festivalul pogăciţelor”, ajuns la cea de a VIII-a ediţie.

La manifestare au participat consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, consulul general al României la Szeged, Ioan Fodoreanu, şi Valerică Bojian, reprezentantul Ambasadei României la Budapesta.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de Maria Kalcso, primarul localităţii. Excelenţa sa Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, a salutat, în luarea sa de cuvânt, autorităţile prezente la eveniment, cât şi sutele de participanţi.

Manifestările au cuprins un program folcloric, la care au evoluat, pe lângă elevii şcolii bilingve româneşti din Chitighaz, formaţiile „Poarta Dorului” din Bran (judeţul Braşov), şi grupuri folclorice din Chişineu-Criş şi Socodor (judeţul Arad).

Manifestările au cuprins, între altele, un concurs gastronomic tradiţional, o expoziţie de fotografie, expoziţii de obiecte tradiţionale ale locuitorilor din Chitighaz, concursuri sportive, precum şi concerte ale unor formaţii din România şi Ungaria.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.