Festivalul trece, GUNOIUL rămâne! La mai multe zile după Festivalul Vinului, Parcul Eminescu e încă plin de MIZERIE

Festivalul trece, GUNOIUL rămâne! La mai multe zile după Festivalul Vinului, Parcul Eminescu e încă plin de MIZERIE

Biroul Cetățeanului, proiect lansat de USR Arad la începutul lunii octombrie, este din ce în ce mai apelat de cetățenii nemulțumiți de starea în care se prezintă orașul nostru. Sesizările pot fi trimise la adresa de e-mail usr.arad@gmail.com, pe pagina de facebook a USR: https://www.facebook.com/USRArad/ sau la numărul de telefon 0733 143 839 (apel vocal, SMS, WhatsApp).

O locuitoare a Aradului le-a atras atenția celor de la USR că parcul Eminescu este acoperit de gunoaiele rămase în urma festivalului vinului, organizat aici pe durata sfârșitului de săptămână care a trecut. La mai bine de 4 zile de la eveniment, mizeria acoperă în continuare iarba și gardul viu, fiind risipită de animalele fără stăpân. Cei de la USR solicită pe această cale serviciilor de specialitate ale primarului să ia măsuri imediate pentru ridicarea gunoiului și aducerea zonei la starea inițială, cea de parc.

„Din păcate, pe majoritatea străzilor din centrul Aradului situația este similară, lipsa de perspectivă a administrației locale punând arădenii la grea încercare. Primăria a luat măsuri peste măsuri, a prelungit de nenumărate ori contracte expirate deja, a încheiat negocieri directe și a atribuit gestiunea serviciului de salubritate la prețuri votate în pripă, noaptea, fără ca situația să se amelioreze. Pe termen lung, soluția este anticiparea acestor probleme, precum și atribuirea serviciilor de utilitate publică în mod transparent, prin licitație”, se arată într-un comunicat de presă a USR Arad.

„USR propune implementarea unor proceduri care să asigure identificarea din timp a unor probleme de genul expirarii contractelor de salubritate sau ale altor prestatori de servicii de utilitate publică. Nu e suficient ca primarul să vină cu soluția unor atribuiri directe, făcute noaptea, care să-i pună pe cetățeni în fața faptului împlinit. Soluția noastră este licitația. O atribuire transparentă, pe baza concurenței deschise între prestatori, va duce la relații contractuale corecte, în care fiecare parte este obligată să-ți facă treaba bine, iar cetățenii nu vor mai fi obligați să trăiască într-un oraș sufocat de mizerie”, a declarat Stana Florin, USR Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.