Firmă din Arad amendată de poliţişti: Transporta ilegal preşcolari!

Firmă din Arad amendată de poliţişti: Transporta ilegal preşcolari!

Zeci de copii din judeţul Arad au fost transportaţi cu un autobuz aflat în afara legii. Autovehiculul avea numerele de înmatriculare expirate iar firma în proprietatea căruia se află nu deţine licenţă pentru transport. Autobuzul a fost depistat miercuri în trafic de poliţiştii rutieri arădeni, în cadrul unnor activităţi efectuate pe linie de transport mărfuri şi persoane.
„În jurul prânzului, a fost depistat Marius N, în vârstă 32 de ani, din localitatea Zimandul Nou. Bărbatul conducea pe DN 69, în localitatea Zimand Cuz, din direcţia Arad spre Oradea, un autobuz marca Volvo, transportând preşcolari. La verificările efectuate s-a constatat că numerele de înmatriculare ale autobuzului erau expirate din data de 13 martie 2014 iar societatea deţinătoare a autovehiculului nu are licenţă de transport”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.
Poliţiştii au sancţionat firma cu o amendă în valoare de 9.000 de lei pentru punerea în circulaţie a autobuzului fără a deţine licenţă de transport şi au luat măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de şase luni, fiind reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare. De asemenea, preşcolarii au fost transferaţi în alte mijloace de transport.
Poliţiştii au mai depistat miercuri în trafic patru autovehicule, aparţinând unor societăţi din Arad care efectuau transport de mărfuri fără a deţine licenţă de transport. Respectivele firme au fost sancţionate contravenţional cu 19.000 de lei pentru punerea în circulaţie a mijoacelor de transport fără a deţine licenţă de transport iar mărfurile transportate cu cele patru autovehicule, respectiv 5.600 de kilograme de fier vechi şi 1.600 de kilograme de deşeu – filtru ulei, au fost confiscate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.