Firme şi instituţii AMENDATE pentru că nu au RESPECTAT legea privind EGALITATEA de şanse între FEMEI şi BĂRBAŢI!

Firme şi instituţii AMENDATE pentru că nu au RESPECTAT legea privind EGALITATEA de şanse între FEMEI şi BĂRBAŢI!

Mai multe firme şi instituţii arădene au fost amendate de inspectorii muncii, după ce aceştia au constatat că în unităţile respective nu era respectată legea privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

În cursul lunii septembrie s-a desfăşurat o campanie care a vizat verificarea modului de respectare de către angajatori a prevederilor acestei legi, campanie care a avut loc sub motto-ul „Femeie sau bărbat, ai aceleaşi drepturi”.

Inspectorii de muncă pe linia relaţiilor de muncă au controlat zece angajatori din domeniul public şi privat. În urma verificărilor au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, domeniile de activitate în care s-au desfăşurat controalele au fost: învăţământ, administraţie publică, comerţ cu amănuntul, baruri, activităţi de producţie cinematografică, creşterea păsărilor, etc.

„Dintre deficienţele constatate amintim: nerespectarea prevederilor legale privind includerea în regulamentele interne ale unităţilor a sancţiunilor disciplinare, în condiţiile prevăzute de lege, pentru angajaţii care încalcă demnitatea personală a altor angajaţi prin crearea de medii degradante, de intimidare, de ostilitate, de umilire sau ofensatoare, prin acţiuni de discriminare; nerespectarea prevederilor legale privind informarea permanentă a angajaţilor, inclusiv prin afişare în locuri vizibile, asupra drepturilor pe care aceştia le au în ceea ce priveşte respectarea egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi în relaţiile de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.