Flavius Măduţa: „Problema şcolii «Mihai Eminescu» a rămas nerezolvată!”

Flavius Măduţa: „Problema şcolii «Mihai Eminescu» a rămas nerezolvată!”

Consiliul Local Municipal Arad a votat reducerea chiriei plătite pentru şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” la 2.500 de euro. Deputatul PSD de Arad Flavius Măduţa susţine că deşi această măsură este una bună, situaţia şcolii rămâne încă nerezolvată.

„Reducerea chiriei este în sine un fapt pozitiv, pentru că se vor cheltui bani publici mai puţini. Reducerea chiriei este rezultatul dezbaterii legate de această şcoală, în care noi am contestat plata unei chirii foarte mari şi am solicitat achiziţionarea imobilului. Chiria a scăzut de la aproape 10 000 de euro la un sfert. Din păcate însă, nu se rezolvă nici acum problema de fond a şcolii, în interesul elevilor, părinţilor şi profesorilor, doar prelungeşte o situaţie neclară pentru încă doi ani. Din cauza faptului că funcţionează într-un spaţiu închiriat, şcoala nu poate beneficia de investiţii din bani publici. Astfel, copiii vor învăţă în continuare în spaţii inadecvate şi nu cred că părinţii se vor mulţumi cu faptul că Primăria plăteşte o chirie mai mică. Aşa cum am spus în mai multe intervenţii şi într-o dezbatere publică la care au participat părinţii şi profesorii interesaţi de şcoală, nu am atribuţii directe pentru a rezolva problema şcolii”, a declarat deputatul PSD de Arad Flavius Măduţa (foto).

„Dacă depindea de mine, problema era deja rezolvată. Am fost implicat în această problemă de Gheorghe Falcă, nu am dorit o polemică politică ci am căutat şi am identificat o soluţie. După discuţii cu părinţii, profesorii şi Prefectura, după ce am analizat cu atenţie situaţia şcolii, am spus că singura soluţie este achiziţionarea imobilului. Am identificat cadrul legal şi am iniţiat, prin consilierii noştri municipali, un proiect de hotărâre în CLM. Gheorghe Falcă a respins această soluţie şi a promis că va rezolva situaţia şcolii. Iată că a trecut de atunci mult timp şi nu a identificat nicio soluţie realistă şi realizabilă, a preferat un joc politic în detrimentul elevilor. Pierde astfel învăţământul, pentru că şcoala Mihai Eminescu funcţionează în continuare într-un spaţiu inadecvat, în care nu se pot realiza investiţii. Cred că problema achiziţionării clădirii în care îşi desfăşoară activitatea şcoala trebuie rediscutată în CLM”, a mai precizat deputatul Flavius Măduţa.

  1. dar cum era bine dle Maduta? sa inchida scoala si sa fie toti analfabeti si sa voteze PSD? hai sictir!

    Raspunde
    • Pai daca ar avea prea multi scoala,nu ar vota PSD!
      Oricum Aradul e un judet cu oameni prea inteligenti pentru PSD…Sigur aici”n-au priza”comunistii!
      Cei care voteaza cu PCR=PSD sunt aciuiti pe aici…
      Aradeni nu sunt!!!!!!!!!!!

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.