Florin Galiş, despre DNA: „Un organism ce taie și spânzură după bunul său plac”

Florin Galiş, despre DNA: „Un organism ce taie și spânzură după bunul său plac”

Abuzurile comise de Direcția Națională de Anticorupție sub coordonarea șefei instituției, Laura Codruța Kövesi, sunt deja de notorietate, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Arad.

„Recentele înregistrări ale acesteia au ilustrat modul absolut subiectiv, găunos și părtinitor în care se face justiție în România. DNA pare acum un organism ce taie și spânzură după bunul său plac, după modelul «stat în stat», fără să dea socoteală nimănui. Mai mult, în loc să se retragă cu coada între picioare, cum ar fi fost normal, Kövesi a pornit o vânătoare de vrăjitoare împotriva procurorilor care îndrăznesc să o înfrunte, să îi respingă practicile”, a declarat Florin Galiş, preşedintele Organizaţiei Municipale ALDE Arad.

„Această răfuială personală a șefei DNA în scopul intimidării magistraților și a depistării autorului înregistrărilor este absolut deplasată. În loc de războaie, Kövesi ar fi trebuit să demisioneze. Prea multe derapaje de la actul de justiție, prea multe dosare îndoielnice, prefabricate au apărut în România ultimilor ani. În contextul de față, tocmai pentru a nu fi permanentizată situația extrem de periculoasă, nocivă în care ne aflăm, promulgarea unei  legi a răspunderii magistraților devine o prioritate”, consideră Florin Galiș.

Pe de altă parte, susţine acesta, interesant este că cel mai înverșunat contestatar al șefei DNA este chiar cel care a „inventat-o”. „Atitudinea lui Traian Băsescu este una ipocrită dacă avem în vedere că a promovat-o constant. După ce a lăudat-o atâta amar de vreme, Băsescu a schimbat foaia și discursul. Evident, faptul că persoane apropiate fostului președinte ajung să răspundă în fața legii are strânsă legătură cu poziția pe care o adoptă acum”, a mai declarat Galiș.

  1. de ce alde si psd nu sunt de acord cu dna nimeni nu este mai presus de lege

    Raspunde
  2. Stimate domn,
    Bai papagalule,
    Procurorul NU condamna! Judecatorul da sentinta.!
    CITE anchete abuzive au fost bai penalule? Cite dosare prefabricate au fost? Cifre nu vorbe la Antena 3. A dat Voiculescu si Dragnea ordin pe unitate si v-ati incolonat toate trompetele de partid sa aruncati cu rahat. Va tremura chilotii si nu mai aveti bani de pampers?
    Sictir!

    Raspunde
  3. Chiar tu mah galis, care ai tradat usl.ul in campania electorala, te pui sa faci judecati de acest gen? Ai fost sluga lui falca la fel ca nelutu cristina…..politicieni de cacat

    Raspunde
  4. maretul program de guvernare sa fie respectat suntem satui de minciunile voastre

    Raspunde
  5. poate te intreba si pe tine papagalule de sanevit.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.