Florin Galiş, despre Raportul MCV: O otravă frumos ambalată

Florin Galiş, despre Raportul MCV: O otravă frumos ambalată

Noul Raport MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare în Justiție) confirmă ceea ce se presupunea de mult timp: Este vorba despre un instrument politic prin intermediul căruia țara noastră este tratată în mod discriminatoriu, susţine Florin Galiş, preşedintele ALDE Arad.

Potrivit acestuia, în spatele mesajelor transmise în raportul cu pricina se ascund interese clare, privind păstrarea României în afara spațiului Schengen și neconsiderarea ei ca fiind un stat membru cu drepturi egale.

„România a îndeplinit toate țintele pentru Schengen, fapt recunoscut la nivel european. Chiar săptămâna trecută, președintele ALDE Europa, Hans Van Baalen, atrăgea atenția că atât România cât și Bulgaria se încadrează în criteriile stabilite în vederea aderării la spațiul Schengen, așadar ar trebui admise fără întârziere. Singurul motiv invocat de către cei care nu ne vor acolo, fie că ei provin din exterior sau din interiorul granițelor țării, este tocmai acest Raport”, a declarat Florin Galiș.

Concluzia ce rezultă în urma publicării Raportului MCV este aplicarea unui dublu standard inacceptabil, afirmă liderul ALDE Arad. „Sutem parteneri egali în UE iar democrația înseamnă reguli și standarde comune, nu parteneriate privilegiate în care unii dictează altora. Suntem judecați după practici diferite în materie de justiție și administrarea justiției. Foarte adesea MCV-ul a reprezentat rapoarte de control respectiv expresia unor aroganțe manifestate împotriva unor state considerate mici, supuse. La toată această situație a contribuit atitudinea unor politicieni români, o atitudine de o obediență maximă, complet lipsită de curaj și în defavoarea intereselor naționale. Acum, mai mult ca oricând, este nevoie de unitate la nivel politic și instituțional, de ridicarea MCV, căci în joc este promovarea binelui României. Însă pentru îndeplinirea dezideratului menționat, trebuie ca anumiți lideri politici români să înceteze a mai folosi Raportul ca scuză pentru girarea statului paralel prin utilizarea de acțiuni abuzive, în forță, ce nu respectă drepturile și libertățile cetățenilor”, a spus președintele ALDE Arad.

  1. Unul care chiar știe 19 noiembrie, 2017, 4:06 pm

    Florine, ție chiar ți se pare că este ambalat? ȘI de ce ar exista o miză cu Shengen-ul ăsta? NU ne descurcăm fără el? Ducă-se pe pustii cu Bruxelles-ul lui cu tot. Vino mai aproape la mămăliga noastră. De ce facem noi pârtie intereselor UE aici și nu le croim un zid pe spinare? Să ne țină minte. Exact cum am făcut=o turcilor sau altor asiatici mai demult.

    Raspunde
    • Tu chiar crezi ca suntem de capul nostru si facem ce vrem ? Sau cum iti explici vizitele saptamanale ale Ambasadorilor pe la Guvern cand nu le place un proiect de lege sau vreo ordonanta… Mai degraba este comporatamentul unui Guvernator decat al unui Ambasador.
      Daca am fi vreun Stat cu drepturi depline, aceste vizite nu ar exista, deoarece este inadmisibil ca un diplomat al unui stat strain sa se amestece in politica interna a tarii in care el este acreditat.

      Raspunde
  2. ROMANIA a facut cerere de a intra in UE.Cand intrii in casa cuiva respecti regulie lor, nu vii tu neica nimeni si faci ce vrei.ROMANIA si-a asumat „acquis statutar ” si trebuie sa respecte ce si-a asumat,pentru cei ca tine e mai complicat ca sa pricepi.

    Raspunde
    • In mare parte ai dreptate, doar ca nu se rezuma la doar atat. Esti destul de proaspat venit pe planeta asta ca sa si pricepi ceva din ce se intampla…

      Raspunde
    • Unul care chiar știe 20 noiembrie, 2017, 11:00 am

      Și când intri aic înveți scrierea. Nu România a făcut cerere ci un grup de șmecherași din București. Pe români nu i-a întrebat nimeni. Doar s-au trezit intrați într-o structură care, tot prin șmecheri, dar de la Bruxelles. au început să ne spună cum să trăim. ȘI chiar cum să murim. UE nu e casa nimănui. E o sală mare, ca și una de nuntă, în care unii s-au adunat pentru a-și valorifica ideile. Cam atât despre UE. Măcar că ideea inițială a fost alta. Nicidecum ce avem astăzi.

      Raspunde
  3. Mai urmeaza sa ziceti ce bine era pe vremea inpuscatului , atunci cand ne sculam la 5 dimineata pt. un litru de lapte pt.copil , umblam ca nebunii dupa alimente care se dadeau cu ratia , justitia se facea la cabinetul de partid , lumina se lua 2 ore pe zi si la tv. il vedeam pe ceausica . Sa ne bucuram ca cineva chiar incearca sa ne indrume pe calea cea buna , sa le urmam sfaturile pt. ca sa ajungem si noi la nivelul lor.

    Raspunde
  4. AGAMITA ! de ce insisti sa scrii despre subiecte .care chiar te depasesc mai bine treci la momente vesele.

    Raspunde
  5. Unul care chiar știe 20 noiembrie, 2017, 3:39 pm

    La ce nivel, Geo? La cel la care sunt cei din UE pot aspira numai oamenii care cred că tot ce zboară se mănâncă.
    Pe vremea comunismului în România în ciuda sistemului opresiv încă se făcea școală,. Sigur că nu era meritul cuiva anume sau a politicii, mai degrabă putem spune că vremurile erau de așa natură. Acum s-au stricat toate iar noi aici am rămas cu naivitățile noastre. Sfaturile celor din Ue au ăn majoritatea lor un interes direct. Așteptați să vină ei să ne spună cum să ne spălăm? sau cum să stăm la masă? NU, ei vor să acceptăm politica lor chiar dacă nouă nu ni se potrivește. Nimănui din UE nu le pasă de noi. Aproape că nici nu existăm. Suntem acolo pentru a plăti iar noi aici să consumăm ceea ce lor le prisosește. Ca să înțelegeți mai bine: au comportamentul fraților mai mari de la oraș față de cei mai mici ai lor de la țară.

    Raspunde
  6. Am fost bagati in UE , sa consumam, sa lucram la lohn si sa ne tinem gura si sa platim. Nimeni nu ne baga in seama si asta se vedea la imaginea pe care o avem. Sau vi se pare daca iesiti din orice oras si mergeti doar 5 minute prin zonele rurale ca suntem in UE ? Multe orase arata de lumea a 3a, incepand cu minunatul nostru orasel. De rasul curului… Si nu intamplator absorbtia fondurilor UE este aproape de 0.
    Asa ca domnul Galis are perfecta dreptate.

    Raspunde
  7. Bah Florin tot un papagal ai ramas….cum comunici acum cu libelulele?

    Raspunde
  8. Lasa pustiului MCV-ul , vezi ca ochiosul de Trifon te sapa la greu !!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.