Florin Galiș: „Parlamentarii votează legi prin care influențează în rău viața persoanelor cu activități independente“

Florin Galiș: „Parlamentarii votează legi prin care influențează în rău viața persoanelor cu activități independente“

Pe eșichierul politic românesc, din punctul de vedere al lui Florin Galiș, ALDE rămâne singurul partid de dreapta realmente preocupat de antreprenori, de oamenii cu inițiativă, de investitorii care aduc plusvaloare societății în care trăiesc. Și care, nu o dată, s-au văzut prinși în chingile unui sistem care în loc să îi ajute, le pune piedici la tot pasul, le este dușman în loc să le fie prieten.

„Este exact ceea ce dorește să schimbe din temelii alianța liberalilor și conservatorilor. Să schimbe acest sistem tot mai anchilozat și ostil inițiativei private (a se vedea și impozitarea deloc favorabilă), dând șanse tinerilor să se afirme la ei acasă, ajutându-i pe cei care pornesc o mică afacere ori se descurcă pe cont propriu, ce-i drept cu eforturi considerabile, prin practicarea unei profesii liberale“, a declarat Florin Galiș.

Pentru a susține segmentul profesiilor liberale, filiala ALDE Arad vine cu propuneri concrete și extrem de favorabile acestora.

„Adesea s-a întâmplat ca parlamentarii să voteze legi prin care să influențeze în rău viața de zi cu zi a persoanelor ce obțin venituri din activități independente, respectiv practică profesii liberale. Chiar au existat cazuri în care votau în necunoștință de cauză! Pentru a preîntâmpina, pe cât posibil, asemenea situații, intenția noastră este să permitem asociațiilor profesionale să conceapă și să înainteze Parlamentului inițiative legislative, inițiative care să impulsioneze activitatea unor categorii profesionale diverse, cum ar fi notari, avocați, arhitecți, medici, psihologi, traducători, farmaciști ș.a.m.d. Acest fapt ar presupune modificarea constituției, în speță a articolului 74 privind inițiativele legislative, însă în condițiile date, modificarea constituției ar fi mai mult decât justificată”, a precizat Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad.

  1. pepinopapagalisescu 4 octombrie, 2016, 5:14 pm

    Cum drecu ai ajuns la concluzia ca alde-i singurul partid de dreapta? Până acu două luni făceai mătanii la ușa sultanului și aveai alte păreri. Cât despre subiect….apă de ploaie ca de obicei. Aha să nu uit…schimbă-ți poza…e jenantă.

    Raspunde
  2. Individul asta reprezinta culmea ipocriziei , pana acu 2 luniera un tucalar spasit de-a lu Falca iar acum se erijeaza in mare papagalis anti PNL , cat despre firme si mediul de afaceri …..e ” mare specialist” in a -si falimenta propriile afaceri + Sanevitul , curat-murdar !!!

    Raspunde
  3. Florin Galis a fost si este un liberal autentic.Politica de dreapta pe care o promoveaza Galis voi postacii lui Ciupe nici nu o intelegeti.

    Raspunde
  4. Mai ce ferches ii Papagalis,asa a reusit el sa impresioneze electoratul,in rest este gol(mai precis ca un mar stricat pe interior).A invatat cateva cuvinte pe care le uzeaza zilnic,asculta muzica(cool????????????,eu stiu ca ii plac manelele si muzica cu lautari).Hai ma,ca esti trecut in rezerva.

    Raspunde
  5. Arthur nume de rege,gindirea ca a sefului tau Ciupe.

    Raspunde
  6. parlamentarii voteaza cum le cer partidele din care fac parte. iar tu Florin Galis tocmai te-ai reactivat intr-un partid care e la fel ca si celelalte.

    Raspunde
  7. In disperarea voastra dupa 3 voturi vreti sa serviti profesiile liberale. Profesiile astea nu sunt altceva decat caste medievale. Mai bine ati propune eliminarea monopolurilor pe care aceste caste le detin. Intelegeti, competitie, competitivitate, concurenta, calitate? NU cred ca intelegeti ca voi prin propunerea asta demonstrati ca sunteti aceeasi politruci care ne-au vandut toata tara, toate resursele ei, viitorul ei si sperantele oamenilor, pentru un comisian de tot rahatul. Va doresc sa nu ajungeti NICIODATA sa fiti votati de NIMENI nici macar de nevestele voastre. Intr-o democratie trebuie sa existe un control al societatii privind alesii acesteia. Dreptul la initiativa acordat profesiilor liberale compuse exclusiv din memebrii acelei profesii scoate de sub controlul societatii aceste caste infecte. Mai urmeaza sa se organizeze parlamentarii in casta profesionala si liberi de mecanismele democratice (adica de alegeri) sa stabileasca ei intre ei cine poate candida si in ce conditii poate fi exclus un membru din parlament. Castele astea asa cum sunt ele acuma sunt deja excesive. Singure isi stabilesc cine intra in ele si numai cu avizul lor pot fi exclusi membrii. Adica casta spune deja, prin reglementarile interne pe care singur le adopta, ca oricine din afara ei, care vrea sa intre intr-o profesie, o poate face doar daca are ea, casta, chef. Este tot un drept de reglementare, adica are initiativa legislativa ilegala si autoritate asupra cetatenilor din acest punct de vedere. Chestie care nu nelegala ci ilegala si profund nedemocratica. Este necompetitionala si generatoare de abuzuri si injustitie. Transforma pe acei tineri la care se refera Galesu asta, in milogi la poarta castelor, adica va avea un efect exact invers decat spune el, Galosu, in articol. Nici nu stiu ce e mai rau, un prost cu initiativa sau un smecher? Oricum Galis aduna in el fortele distructive atat ale prostiei cat si ale nemerniciei.

    Raspunde
  8. Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului , rai si de catran ii are creatura asta papagalise !

    Raspunde
  9. A lui Ciupe erau mai frumosi? Sunt cumva portocalii???

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.