Florin Galiş: „România va rata fonduri europene de un miliard de euro numai în domeniul transporturilor”

Florin Galiş: „România va rata fonduri europene de un miliard de euro numai în domeniul transporturilor”

Florin Galiș, preşedintele organizaţiei municipale ALDE Arad, consideră că se vorbește pe bună dreptate despre rata slabă de absorbție a fondurilor europene de către România.

„Ne aflăm la jumătatea exercițiului financiar 2014 – 2020 iar aceasta este de zero la sută, lucru recunoscut de comisarul european Corina Crețu. Conform datelor comunicate, situația este îngrijorătoare. România se găsește la o rată de absorbție de zero la sută a fondurilor europene, în ceea ce privește fondul de gestionare regională și fondul de coeziune. Au fost transmise toate documentațiile către Curtea de Audit pentru acreditarea instituțiilor de gestionare și control, fără de care instituțiile românești nu pot trimite facturi iar Comisia Europeană nu poate face plăți”, arată Florin Galiş.

Președintele organizației municipale ALDE Arad subliniază că, în condițiile amintite, 2017 se anunță un an crucial pentru România: „Trebuie să ne mișcăm repede și bine. Din păcate, pentru perioada 2007 – 2013, România va rata fonduri europene de un miliard de euro numai în domeniul prioritar al transporturilor. S-a pierdut un an prețios din acest punct de vedere, din pricina guvernării tehnocrate. Precum în 2012, trebuie să recuperăm timpul irosit pe fondul incapacității unor miniștri de a atrage fonduri UE, practic să reparăm ceea ce au greșit alții. Țara noastră are o șansă importantă de a-și dezvolta infrastructura cu ajutorul acestor fonduri. Este important ca banii respectivi să fie accesați iar Guvernul Grindeanu și-a asumat, printre altele, și această misiune”.

  1. Pinocchio draga,
    Este un model de comunicat plin de dezinformari.
    Ori n-ai citit ce a declarta Corina Cretu ori ti-a facut comunicatul menajera sau femeia de serviciu pensionara de la partid.
    1) fondurile din perioada 2007-2013 nu vor mai fi ratate pentru ca deja li s-a pus cruce de mult. Nu mai poti vorbi la viitor despre ele. Este vorba de exercitiul finaqnciar 2014-20
    21 la care situatia este catastrofala. Dar sa dai vina pe guvernul tehnocrat care a stat un an, timp in care PSD + ALDE i-a dat la gioale din toate pozitiile este tuppeu.
    Bai baietel intirziat in politica, ce-a facut Ponta inainte de Ciolos ca a stapinit ca un pasa tara 3 ani si jumatate. Da marele mester Dragrindeanu ce face ma de 5 luni? Si cu d-na Servilica, marea repartitoare de bani albi din buget pentru transformarea lor in negri de partid? Se ocupa de fonduri europene sau de scos banditii de partid din puscarii?
    Sictir!

    Raspunde
  2. esti sarac la minte,cand vorbesti de anii trecuti(in care erai inclus ,facand parte din cei de la putere),cand de cei viitori din care iarasi faci parte,bai lichea TU TREBUIE SA DISPARI,URGENT,ca faci Aradul de rusine.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.