Florin Galiş: „Să te plimbi liniștit pe trotuarele municipiului a devenit foarte riscant în Arad”

Florin Galiş: „Să te plimbi liniștit pe trotuarele municipiului a devenit foarte riscant în Arad”

Mult trâmbițata problemă a pistelor de biciclete s-a transformat în orașul nostru într-un adevărat fiasco, afirmă Florin Galiş, preşedintele Organizaţiei Municipale ALDE Arad.

„Un exemplu perfect de lucru prost făcut, mai mult, o bătaie de joc la adresa participanților la trafic. Nu doar că sunt complet nefuncționale, acestea s-au dovedit a fi extrem de costisitoare (ca și atâtea alte proiecte din Arad, al căror preț a fost umflat artificial). Cel mai grav aspect este că ele reprezintă, practic, o amenințare constantă, punând în pericol integritatea corporală a celor care se încumetă să le utilizeze”, afirmă Galiş.

Liderul ALDE a subliniat, însă, că nici pietonii nu sunt scutiți de emoții. „Să te plimbi liniștit pe trotuarele municipiului a devenit foarte riscant în Arad, în special dacă ești copil sau vârstnic. În orice clipă riști să fii spulberat de câte un biciclist apărut în viteză în imediata ta apropiere. În tot acest timp, Poliția Locală se face că nu vede. Sau, mai bine zis, este sublimă dar lipsește cu desăvârșire”, spune Galiş.

„Deși trebuie să mă repet, voi face o comparație cu vecinii noștri de pe Bega. În a doua decadă a lunii acesteia, în decurs de trei zile, în Timișoara au fost aplicate 30 de amenzi bicicliștilor care circulau în centru, în zone nepermise. La noi, legislația în vigoare nu interesează pe nimeni. Poliția Locală pare preocupată doar de participarea la manifestările organizate de autoritatea care o păstorește, de urmarea indicațiilor venite de la cabinetul edilului-șef, în loc să-și facă, pur și simplu, datoria. Ca să nu mai vorbim despre curățenie, despre taxe și impozite locale, despre atâtea și atâtea chestiuni elementare, prețuite de edilii din Timișoara. În contrast cu ceea ce constatăm în Arad, unde nu există nici aplecare, nici reală deschidere asupra interesului public. Nu dorim să descurajăm, prin intervenția noastră, folosirea bicicletelor. Din contră. Pledăm, în schimb, pentru asigurarea unor condiții decente bicicliștilor și pentru respectarea unor norme de bază în trafic”, a mai declarat Florin Galiș.

Foto: Arhiva

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.