Florin Remețan: „România este una, atât pe teritoriul actual al statului român cât și peste Prut”

Florin Remețan: „România este una, atât pe teritoriul actual al statului român cât și peste Prut”

Florin Remețan, președintele PMP Arad, consideră că deputații au adoptat „un proiect de lege istoric pentru România de azi și mai ales, pentru ceea ce dorim cu toții să devină România de mâine”.

Este vorba despre validarea prin vot a unei inițiative depuse în Parlament în 30 martie 2015 de președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, potrivit căruia în fiecare an, la 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, va fi arborat drapelul României de către autorităţile şi instituţiile publice, se va intona imnul naţional, vor fi folosite sigiliile cu stema României, vor fi organizate evenimente şi manifestări publice şi cultural-ştiinţifice, iar Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune şi Agenţia Națională de Presă AGERPRES, în calitate de servicii publice, vor include în programele lor emisiuni sau materiale cu caracter cultural dedicate acestei sărbători.

Conform lui Remețan, anterior votului din Camera Deputaților (cameră decizională), inițiativa legislativă a fost adoptată și de Senatul României, în unanimitate, în luna octombrie a anului 2015. În Cameră, proiectul de lege a fost adoptat cu 260 voturi pentru, 1 vot împotrivă, 6 abțineri și 4 voturi neexprimate. „Pentru posteritate, merită să amintin numele și partidele pe care le reprezintă cei care nu au votat acest proiect de lege: Benkő Erika, UDMR – împotrivă,  Maricela Cobuz, PSD – abţinere, Miron Ignat, Minoritati – abţinere, Kelemen Hunor, UDMR – abţinere, Márton Árpád – Francisc, UDMR – abţinere, Matei Călin-Vasile-Andrei, PSD – abţinere și Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, USR – abţinere”, a subliniat Florin Remețan.

„Salutăm acest vot din Camera Deputaților, care a consfințit faptul că România este una, atât pe teritoriul actual al statului român cât și peste Prut, acolo unde trăiesc frații noștri basarabeni. Este practic prima ocazie în care toate forțele politice reprezentate în Parlament au votat la unison o lege de o asemenea importanță pentru țară. PMP este singurul partid din România care și-a asumat în programul său politic ideea Unirii Basarabiei cu România. Această lege, care include printre sărbătorile naționale ale statului român și ziua Unirii Basarabiei cu România de acum aproape un secol, trebuie privită ca un pas important în vederea împlinirii acestui deziderat sfânt pentru toți românii”, a mai declarat Florin Remețan, președintele PMP Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.