Florin Tripa: „Drumul Arad – Felnac, o nouă probă de incompetenţă din partea PNL!”

Florin Tripa: „Drumul Arad – Felnac, o nouă probă de incompetenţă din partea PNL!”

Potrivit PSD, lucrările la drumul judeţean Arad – Felnac au început cu stângul. În asfaltul turnat recent au apărut deja fisuri şi gropi.

„Prezentăm astăzi câteva fotografii primite de la cetăţeni din zonă, care aşteptau cu nerăbdare reabilitarea drumului judeţean. Acum, cu toţii sunt dezamăgiţi şi ne-au cerut să intervenim. De altfel, PNL şi-a arătat de mai multe ori incompetenţa, cu privire la acest drum judeţean. Anul trecut, au primit finanţare aproape integral pentru reabilitarea drumului din partea Guvernului, dar nu au fost în stare să organizeze o licitaţie corectă. Banii au fost realocaţi către alte investiţii în judeţ. Apoi, nu au fost în stare să formuleze le timp o solicitare pentru a accesta bani prin PNDL în acest an. Lucrările au început din fonduri proprii ale CJA, pentru a ajunge la stadiul minim de execuţie de 5% şi pentru a primi finanţare de la Guvern. Din păcate, atunci când banii vor veni, vor fi folosiţi de aceiaşi incompetenţi care fac lucrări de mântuială. Încercăm acum să tragem un semnal de alarmă, poate cei de la CJA se trezesc până nu este prea târziu şi drumul Arad – Felnac va fi reabilitat în aşa fel încât să fie exploatat optim pentru mai mult timp”, a spus consilierul judeţean Florin Tripa, secretarul executiv al PSD Arad.

drum 3drum 2

În replică, Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, a precizat că, în momentul de faţă, contractul privind modernizarea acestui drum se află în derulare iar lucrările executate nu au fost recepţionate. „Este vorba despre un contract a cărui durată este de trei ani, cu o valoare de 17.154.620,04 lei, TVA inclus. Lungimea drumului este de 17 km, din care s-au modernizat 4,2 km şi s-a plătit constructorului suma de 4.535.622,95 lei, reprezentând lucrările executate şi proiectul tehnic, taxele, avizele şi dirigenţia. Recepţia lucrării se va face la finalul contractului, iar orice probleme de infrastructură vor apărea, ele vor fi remediate în întregime de către constructor, din banii acestuia. Am verificat drumul Arad-Felnac, există o fisură şi o faianţare de aproximativ 2 metri pătraţi, care va fi remediată de constructor până la data de 7 noiembrie. Ce ar trebui însă subliniat este faptul că avem şi lucrări executate, dar neplătite, deoarece banii promişi de Guvern, prin PNDL, nu au venit nici până astăzi, deşi contractul este încheiat din luna august. Încă aşteptăm cei 638.291,22 lei promişi de Guvern, iar consilierii judeţeni PSD ar trebui să se intereseze de ce nu ajung aceşti bani. Consiliul Judeţean a început acest drum din fonduri proprii, iar dacă Guvernul continuă alocarea fondurilor în acelaşi ritm ca până acum, am mai spus-o şi o repet, vom termina lucărările peste …60 de ani!”, a precizat Adrian Ţolea, preşedintele interimar al CJA.

 

  1. Cate drumuri au asfaltat PSD-ul de cand se afla la guvernare ,ma refer in jud Arad?

    Raspunde
  2. e prea stresat dl falca ca sa il mai duca mintea si la rezolvarea problemelor din municipu. nu mai are timp destul sa fure! vin alegerile peste el si stie ca nu mai prinde un nou mandat!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.