Florin Tripa: „Guvernul României a alocat 5 milioane de lei pentru revenirea la starea de normalitate a obiectivelor publice afectate din Județul Arad”

Florin Tripa: „Guvernul României a alocat 5 milioane de lei pentru revenirea la starea de normalitate a obiectivelor publice afectate din Județul Arad”

Deputatul social-democrat Florin Tripa salută promptitudinea Guvernului României în soluționarea unor situații grave de criză. Executivul a alocat în ședința de Guvern aproape 5 milioane de lei județului Arad, dintr-un total de 36 milioane lei, bani destinați înlăturării efectelor calamităților naturale produse de furtuni.

„În toate aceste zile am fost prezent în județ, în localitățile unde pagubele materiale au atins cote alarmante și unde disconfortul cetățenilor a fost maxim, în urma furtunii devastatoare de duminică. La Arad, pe linie instituțională s-a procedat corect și metodic, după cum informa și doamna Florentina Horgea, prefectul județului Arad. Prin Ordinul Prefectului au fost constituite cinci comisii mixte de constatare și evaluare a pagubelor formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspecției în construcții și reprezentanți ai autorităților locale. În urma evaluării din teren, au fost întocmite procese verbale de constatare care au fost aprobate în ședințele comitetului județean pentru situații de urgență și au fost adoptate hotărâri care împreună cu proiectele de hotărâri de guvern au fost transmite către Guvernul României”, spune Florin Tripa.

„Cabinetul Tudose a acționat prompt iar astăzi a pus, într-o primă fază, la dispoziția autorităților arădene aproape 5 milioane de lei pentru revenirea la starea de normalitate a obiectivelor publice afectate. Vorbim aici despre achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizare de reparații și refaceri pentru grădinițe, școli, muzee, unități spitalicești și alte clădiri și construcții aparținând administrațiilor locale. Următoarele etape prevăd bineînțeles cuantificarea despăgubirilor pe care Guvernul le va atribui locuitorilor județului care au avut de suferit în urma calamităților”, afirmă deputatul PSD Arad, Florin Tripa.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.