Florin Tripa: „Investițiile publice au crescut cu 280% în primele trei luni din 2018“

Florin Tripa: „Investițiile publice au crescut cu 280% în primele trei luni din 2018“

Deputatul social-democrat Florin Tripa susține că anul 2018 se anunță un an al investițiilor, potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Finanțelor.

În primele trei luni ale anului, avem o creștere record a investițiilor publice, cu 280%, în special în sănătate, educație și infrastructura de transport, spune Tripa.

„În anul 2017, Guvernul PSD-ALDE a avut o politică orientată în special pe creșterea veniturilor în buzunarele românilor, fiind operate majorări salariale substanțiale în acest sens în sistemul public, dar și pentru pensionari, studenți etc. În acest an, Guvernul va urmări cu prioritate creșterea investițiilor în sănătate, educație și infrastructura de transport. Pentru aceste prime trei luni, practic, statul român a avut la dispoziție mai mulți bani pentru alte angajamente, inclusiv pentru investiții, în urma măsurilor fiscale luate în ultimul an, dar și a unei mai bune colectări la buget, iar acest lucru se vede în datele oficiale: au crescut cu un procent record – 280% – cheltuielile de capital, adică investițiile, în primul trimestrul al anului față de perioada similară a anul trecut. Suma nominală consemnată în execuția bugetară la acest capitol, pe primele 3 luni, este de 3 miliarde de lei. Un rol important în această creștere l-au avut și măsurile pe zona fondurilor europene, pentru că ne aducem aminte că în decembrie 2016 nu era lansat niciun program, iar în anul 2017 s-a dus o muncă titanică pentru a debloca absorbția fondurilor europene, iar încet, încet, se văd roadele. De asemenea, este foarte importantă contribuția Programului Național de Dezvoltare Locală, prin care se realizează investiții importante, în special în educație, construcția și reabilitarea de școli și grădinițe, dar și în infrastructură, de la străzi, drumuri comunale, până la drumuri județene, rețele de apă și canalizare“, declară deputatul PSD Florin Tripa, membru al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților.

  1. tripa ai ramas corigent la matematica .vorbesti timpenii mai mari ca tine,minti cu nerusinare.

    Raspunde
  2. D-l PREDICATOR nu-i frumoa sa minti si sa dezinformezi, spui numai minciuni si chiar nu te pricepi la partea economica.

    Raspunde
  3. Florea Virgil 4 mai, 2018, 9:43 am

    Băieții de la PSD duc lipsă de înțelegere a fenomenului politic. Drept dovadă stă și acest comunicat prin care nu se spune mai nimic. Pe oameni îi interesează astfel de cifre exact atât cât i-ar interesa comerțul cu sclavi. REflectarea acestor investiții, chiar pe termen lung este măcar una din curiozitățile votanților. Studiați mai în detaliu aceste proiecte și apoi explicați oamenilor la ce să se aștepte ca efect al investițiilor masive. Așa pot și ei să-și facă niște planuri. Cu predictabilitate oficială. Și un alt câștig îl veți avea prin faptul că imaginea va fi alta. Una mai serioasă.

    Raspunde
  4. Florea Virgil 4 mai, 2018, 9:51 am

    Vă sugerez ca atunci când vreți să comunicați astfel de lucruri foarte importante să faceți eforturi financiare prin tipărirea de pliante informative speciale. Ele să cuprindă în detaliu ce înseamnă o investiție și cum pot oamenii sp fie beneficiarii ei. Pe teremn scurt, mediu și lung. Prin aceste pliante deschideți și canale de comunicare cu populația. Sigur că veți avea nevoie și de oameni pregătiți în domeniu. Dar până la urmă sunteți un partid nu o gașcă.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.