Florin Tripa: „Ministerul Dezvoltării finanțează construcția a două grădinițe în orașul Ineu“

Florin Tripa: „Ministerul Dezvoltării finanțează construcția a două grădinițe în orașul Ineu“

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a semnat, în această săptămână, contractele de finanțare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru construcția unei grădinițe cu program normal în satul Mocrea, aparținând de orașul Ineu, și a unei grădinițe cu program normal în Ineu.

Suma totală alocată prin PNDL se ridică la nu mai puțin de 3,5 milioane de lei, spune deputatul social-democrat Florin Tripa într-un comunicat de presă.

Ministerul Dezvoltării finanțează cu fonduri de la bugetul de stat două obiective extrem de importante pentru sistemul de învățământ din orașul Ineu. O grădiniță cu program normal, cu patru săli de grupă, va fi ridicată la Mocrea, finanțarea ministerului fiind de 1.715.490 lei, iar o altă grădiniță cu program normal, tot cu patru săli, va fi construită în Ineu, valoare fiind de 1.763.450 lei. Mă bucur că am reușit să atragem aceste fonduri la Ineu, printr-o colaborare cu administrația locală, demonstrând astfel că putem lăsa deoparte orgoliile și disputele politice, dacă vrem să facem ceva pentru comunitățile noastre. Iar atunci când există voință, din partea tuturor factorilor implicați, când toți cei care au un cuvânt de spus se pun la masă și stabilesc ca unică prioritate interesul cetățenilor, lucrurile nu pot să meargă decât într-o direcție bună. Iată că printr-o astfel de colaborare, zeci de copii din Ineu și Mocrea vor avea parte de condiții moderne în care să învețe, în urma acestei investiții cu fonduri guvernamentale”, afirmă Florin Tripa.

„Parlamentarii PSD Arad au arătat întotdeauna deschidere și și-au manifestat disponibilitatea de a sprijini administrațiile locale din județul Arad, dar și Consiliul județean Arad, în demersul lor de a obține fonduri guvernamentale. Unii, din păcate, au înțeles că o astfel de colaborare nu este în interesul lor politic, cum e cazul celor de la Consiliul județean, care nu au dorit sprijinul parlamentarilor, de frică să nu piardă voturi, fiindcă nu mai puteau arăta cu degetul spre noi, pentru nereușitele lor. În schimb, există în județul Arad zeci de primari, de la toate partidele, care ne-au cerut sprijinul și care, în urma colaborării cu noi, au reușit să obțină finanțări de la bugetul local. Exemplul de la Ineu ar trebui să dea de gândit și domnilor de la CJA. Pentru că până la urmă la mijloc e interesul cetățeanului, care e mai presus de orice calcul politic“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.