Florin Tripa: „România a avut în 2017 cea mai mare creștere economică din ultimii 10 ani“

Florin Tripa: „România a avut în 2017 cea mai mare creștere economică din ultimii 10 ani“

Economia României a consemnat un avans de 7% în anul 2017 comparativ cu anul precedent, iar în ultimul trimestru al anului trecut, faţă de perioada similară din 2016, avansul Produsului Intern Brut a fost de 6,9% (serie brută), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Datele oficiale prezentate de Institutul Național de Statistică arată faptul că, în ciuda previziunilor sumbre ale unor specialiști, pogramul de guvernare a început să dea roadele așteptate de toți românii, susține Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

„În 2017, am avut cea mai mare creștere economică din ultimii 10 ani, deși dacă ne aducem aminte, acum un an, opoziția înfiera programul de guvernare și măsurile propuse de Guvernul PSD. Iată că, în cele din urmă, s-a dovedit că PSD a găsit soluțiile pentru ca economia să crească spectaculos, dar în același timp, am menținut și deficitul bugetar în limitele propuse, iar românii, după un an de guvernare, au simțit în buzunarele lor efectele politicilor economice, așa cum am promis în decembrie 2016. Oricât de mult ar încerca opoziția să umbrească rezultatele guvernelor PSD, statisticile arată că 2017 a fost un succes din toate punctele de vedere: avem o creștere economică de 7 la sută, salariile au urcat în mai toate domeniile, au crescut și pensile, am atras mai mulți bani din fonduri europene, iar în același timp, România a rămas una dintre țările cu cea mai mică datorie guvernamentală. Contrar propagandei liberale, care susținea că toată creșterea economică a fost pe împrumuturi, EUROSTAT arată că România este a 5-a țară cu cea mai mică datorie guvernamentală din Uniunea Europeană“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa, membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare a Camerei Deputaților.

 

  1. Terminati! cu prostiile , manipularile si dezinformarile , in afara de faptul ca nu va crede nimeni ati ajuns sa fiti penibili”.Minciuna si Prostia ” nu are limite.

    Raspunde
  2. Prostovane, uita te doar pe strada la oameni si la infrastructura si ai raspunsul. Nu stiu ce luati dar ar trebui sa ne dati si noua…ii misto

    Raspunde
  3. D-le Tripa.
    1)Afirmati ca economia Romaniei a crescut „spectaculos”. Unde a fost spectacolul? Ca au crescut salariile prin scadere? Ca inflatia si cresterile de preturi au anulat orice crestere ?
    2) Asta cu atragerea de fonduri europene e chiar o gluma buna. Poti sa dai niste cifre concrete?
    3) Daca datoria guvernamentala este acum mica comparativ cu alte tari desi voi ati marit-o prin imprumuturi uriase anul trecut si anul acesta, inseamna ca inainte sa veniti voi, „lacustele PSD” la putere a fost si MAI MICA!!
    4) Am constatat ca ti-ai inceput studiile economice la Aurel Vlaicu la frageda virsta de 35 ani in 2008 din postura de silvicultor.
    Ai fost macar o zi la scoala sau veneau profesorii la Ocol sa-ti dai examenele la un gratar vanatoresc la umbra de codru des? Ai citit la viata ta o carte de economie? Eu pun pariu ca nu.
    5) Daca ai singe in instalatie organizeaza si anunta o intilnire cu cetatenii Aradului sa raspunzi la intrebari.
    Sau pina la alegeri te intilnesti cu ei doar pe Facebook?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.