Fondatorul Facebook are PLANURI MĂREȚE pentru 2016. Ce a DEZVĂLUIT Zuckerberg la ÎNCEPUT DE AN!

Fondatorul Facebook are PLANURI MĂREȚE pentru 2016. Ce a DEZVĂLUIT Zuckerberg la ÎNCEPUT DE AN!

Conform tradiției din ultimii ani, Mark Zuckerberg și-a propus să învețe lucruri noi și anul acesta. Fondatorul Facebook a anunțat, într-o postare pe rețeaua de socializare, că își propune pentru anul acesta să se dedice inteligenței artificiale, pentru a-şi transforma locuinţa într-un loc robotizat.

„În fiecare an îmi propun să învăţ lucruri noi şi să fac şi altceva în afară de munca de la Facebook. Provocările din ultimii ani au constat în a citi câte două cărţi pe lună, să învăţ limba mandarină şi să întâlnesc o persoană nouă în fiecare zi.

Pentru 2016 m-am gândit să încep un proiect din sfera inteligenţei artificiale care să îmi ‘conducă’ locuinţa şi să mă ajute la lucru. Dacă vreţi, ca Jarvis din filmul Iron Man, a scris pe Facebook Mark Zuckerberg.

„Fiecare provocare personală are o temă, iar tema din acest an o reprezintă invenţiile”, a explicat Zuckerberg.

Şeful reţelei sociale a menţionat că-și va începe îndrăznețul proiect cu testarea tehnologiilor deja existente pe piaţă. Scopul final este ca obiectele din casa lui să poată fi controlate prin intermediul vocii: de la muzică, la lumini, temperatură, totul.

Zuckerberg și-a propus ca locuinţa sa inteligenta să scaneze oamenii care aşteaptă în faţa uşii şi să le permită cunoscuţilor să intre.

În plus, el vrea ca să fie alertat de fiecare dată când se întâmplă ceva dubios în camera fiicei sale, Max.

Proiectul este cu atât mai ambițios cu cât fondatorul Facebook vrea să pună pe picioare acest proiect de unul singur, fără ajutorul angajaţilor săi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.