Fondatorul IKEA îşi cumpără HAINE DE LA SECOND pentru „a face economii”

Fondatorul IKEA îşi cumpără HAINE DE LA SECOND pentru „a face economii”

Mogulul suedez, Ingvar Kamprad, fondatorul lanţului Ikea, îşi cumpără hainele din târguri de vechituri pentru a face economie la bani. Acesta a mărturisit, într-un documentar ce urmează a fi difuzat de televiziunea suedeză TV4, că nu face acest lucru din zgârcenie, ba mai mult că asta a ajutat Ikea să devină unul din brandurile de top ale lumii.

„Nu cred că port ceva care să nu fi fost cumpărat de la târgurile de vechituri. Asta înseamnă că vreau să dau un exemplu bun”, a spus Kamprad pentru televiziunea suedeză.

„E în natura Smaland-ului să fii cumpătat”, a mai precizat el, referindu-se la regiunea agricolă din sudul Suediei de unde provine.

Potrivit unor estimări recente, Kamprad deţine o avere totală de 610 miliarde de coroane (65,5 miliarde de euro), însă, este dificil de stabilit cât îi aparţine lui, cât copiilor lui sau cât deţine fundaţia familiei, cu sediul în Liechtenstein.

caciula Ingvar Kamprad

În 2006, publicaţia Forbes l-a clasat pe locul patru în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

În anul 1973, magnatul a fugit de structura de impozitare mare din Suedia, în Danemarca, după care, din acelaşi considerent, s-a mutat în Elveția.

Din 2010 încoace, Kamprad s-a retras progresiv din companie pentru a le face loc celor trei fii ai săi, iar din 2014 s-a întors să trăiască în Suedia.

Sursa: theguardian.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.