Fonduri europene obţinute pe nedrept, la Arad. DNA a trimis dosarul la Tribunal

Fonduri europene obţinute pe nedrept, la Arad. DNA a trimis dosarul la Tribunal

Un proiect finanţat din fonduri nerambursabile a făcut obiectul unei anchete a DNA la Arad, în urma finalizării cercetărilor fiind trimisă în judecată o femeie, cetăţean olandez.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Jochems Myra Maria Cornelia, cetățean olandez cu reședința în România, administrator al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi înșelăciune.

În rechizitoriul, procurorii au afirmat că în data de 3 septembrie 2010, „în contextul depunerii la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Arad a documentației privind un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, al cărui beneficiar era societatea pe care o administra, inculpata Jochems Myra-Maria-Cornelia, a folosit anumite documente false, fapt care a avut ca urmare obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în sumă de 4.165.293 lei, din care a încasat efectiv 4.023.661,40 lei. Proiectul prezentat ar fi vizat construirea unei ferme zootehnice pentru taurine”.

De remarcat, că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, întrucât prejudiciul cauzat a fost recuperat integral.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.