A fost inaugurat drumul care face legătura între Sânpetru German şi podul peste Mureş din Pecica (GALERIE FOTO)

A fost inaugurat drumul care face legătura între Sânpetru German şi podul peste Mureş din Pecica (GALERIE FOTO)

Drumul care face legătura între localitatea Sânpetru German şi podul peste Mureş din Pecica a fost inaugurat astăzi în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Arad (CJA) Nicolae Ioţcu.

Drumul are o lungime de 5,3 kilometri iar lucrările de modernizare a acestui au costat peste 6,5 milioane de lei, din care contribuţia Ministerului Dezvoltării a fost de 2.750.000 de lei.

Consiliul Judeţean Arad a finalizat, astfel, o nouă etapă a proiectului complex prin care se leagă cele două maluri ale râului Mureş. Proiectul are ca pilon de bază podul ce leagă oraşul Pecica de comuna Secusigiu, prin satul aparţinător, Sânpetru German.

„Acest drum asigură în primul rând legătura dintre cele două părţi ale Mureşului, cele de pe malul drept – Pecica, Turnu, Semlac – cu cele de pe malul stâng – Sânpetru German, Secusigiu, Felnac. Podul va face de asemenea legătura şi cu judeţul Timiş, în condiţiile în care în strategia de dezvoltare a judeţului este prevăzut şi drumul dintre Sânpetru German şi localitatea Gelu (judeţul vecin). Astfel, acest drum nu trebuie privit doar în contextul dezvoltării locale, ci face parte dintr-un proiect care înseamnă conexiuni mai bune în întreaga regiune. Există strategii pe această temă, întocmite cu reprezentanţi ai judeţului Timiş, prin care cetăţenii judeţului vecin să aibă o legătură cu autostrada, pe acest drum şi pe acest pod. Astfel, putem privi această realizare într-un context de dezvoltare euroregional, noi făcând parte din euroregiunea DKMT, adică Dunăre-Crişuri-Mureş-Tisa”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„Acest drum înseamnă dezvoltare pentru comunitatea din Sâmpetru şi Secusigiu. Odată cu finalizarea podului, era normală şi modernizarea drumului de acces, pentru a pune în valoare legătura cu Pecica. Utilitatea drumului şi a podului este dată atât de legătura cu Pecica, cu tot ceea ce înseamnă o relaţie mai strânsă cu un oraş, dar şi o distanţă mai scurtă faţă de zonele industriale ale municipiului Arad”, a precizat Ilie Cheşa, primarul comunei Secusigiu.

„Pentru noi, pecicanii, acest drum înseamnă normalitate, adică reunirea celor două maluri ale Mureşului. Este, de asemenea, foarte important pentru agricultori, care lucrează pământul de o parte şi de cealaltă ale Mureşului, înseamnă dezvoltare şi oportunitate pentru locuitorii comunei Secusigiu, deoarece oraşul Pecica îşi dezvoltă zonele industriale şi sunt convins că vecinii noştri vor absorbi locuri de muncă, spre beneficiul ambelor comunităţi”, a completat Miodrag Stanoiov, viceprimarul oraşului Pecica.

De menţionat faptul că pe drumul inaugurat s-au executat inclusiv lucrări la solicitarea Parcului Naţional „Lunca Mureşului”, precum întreruperi de parapet metalic pentru trecerea mamiferelor mari, calmatoare de trafic pentru viteza de circulaţie, respectiv subtraversări pentru a facilita trecerea animalelor mici.

La inaugurare au participat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Ilie Cheşa, primarul comunei Secusigiu, Miodrag Stanoiov, viceprimarul oraşului Pecica, senatorul Constantin Traian Igaş, Cristian Drăgan, administratorul Judeţului Arad, cât şi consilierii judeţeni Dumitru Enăchiuc, Mircea Onea, Alin Hărlău şi Daniel Negrea.

  1. la poza 5, santul e ca pisatul boului. unde sunt milioanele de oiro investite. poate ca in averi personale si vacante erotice. punct si de la capat

    Raspunde
  2. ati auzit de melodia aia ,,Claudia, Claudia eu nu te mai pot uita……..

    Raspunde
  3. hai mah nici cand se face ceva nu va convine??

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.