A fost lansată platforma „Aradul Contează!” iniţiată de preşedintele Consiliului Judeţean Arad (FOTO)

A fost lansată platforma „Aradul Contează!” iniţiată de preşedintele Consiliului Judeţean Arad (FOTO)

Platforma „Aradul Contează!” a fost lansată, astăzi, de grupul de iniţiativă condus de preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu. Evenimentul a avut loc la – nici nu se putea altfel – Hotel Aradul, la acesta luând parte inclusiv reprezentanţii unui ansamblu folcloric din Lipova, care au primit în dar un set de costume populare.

„Aradul Contează!” este o platformă de acţiune iniţiată de Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, care îşi propune să reunească persoane implicate în dezvoltarea comunităţii locale, să elaboreze o strategie de acţiune pentru Arad şi să o implementeze pe diferite paliere.

Rolul platformei este acela de a coagula un nucleu de personalităţi locale care au capacitatea să mobilizeze societatea arădeană în diferite domenii: economie, sănătate publică, sport, cultură, tineret, social, protecţia mediului, dezvoltare economică.

„Avem proiecte punctuale în care dorim să antrenăm societatea arădeană, proiecte pozitive, constructive, care ţintesc creşterea calităţii vieţii în Arad. Înţelegem faptul că există oameni valoroşi în societatea arădeană care nu doresc să se înroleze politic, la fel cum există oameni valoroşi în partidele politice, care nu colaborează între ei pe motivul diferenţelor doctrinare, ideologice. Izolaţi, nu îşi vor putea afirma punctul de vedere! «Aradul Contează!» se doreşte a fi un mijlocitor între arădenii de valoare, în vederea canalizării într-o direcţie comună a proiectelor lor şi a energiei pe care o investesc în proiectele lor, în societatea civilă”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. .

„Considerăm că o societate civilă puternică şi corectă dă forţă comunităţii în care activează. Părerea noastră este că forţele Aradului trebuie să se unească, indiferent de culoare politică, de convingeri doctrinare, de vârstă sau orice alte criterii care acţionează ca factori excluzivi, pentru ca Aradul să se dezvolte, să crească, să se afirme ca şi comunitate sudată, puternică, europeană! Modelul nostru de dezvoltare este societatea occidentală, unde activismul civic şi sfera politică fac casă bună, în folosul cetăţeanului”, a declarat, la rândul său, Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, care face parte din grupul de iniţiativă.

„«Aradul Contează!» va promova valorile arădene din orice domeniu, dar în acelaşi timp va ridica vocea ori de câte ori considerăm că este necesară o luare de atitudine în interesul locuitorilor județului Arad. Mottoul nostru este, în acelaşi timp, o declaraţie de intenţie explicită: «Aradul Contează!» Îi invităm pe toţi cei interesaţi să vină alături de noi în acest demers important pentru judeţul nostru de suflet!”, au mai precizat membrii comitetului de iniţiativă, format din Nicolae Ioțcu – președinte al Consiliului Județean Arad, Ana Maria Dragoș – directorul Centrului Cultural Județean, Cosmin Băhnean – președintele Ligii Studenților din Universitatea Aurel Vlaicu, Beatrice Șerbănescu – prefectul studenților Universităţii de Vest Vasile Goldiş, Filip Tisu – președintele Consiliului Județean al Elevilor, Laura Câlniceanu – preşedintele Asociației Înțelege Autismul, Samuel Caba – președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Creștini și Râul Trezirii, Tudor Budeanu – preot și președinte al Asociației pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural, Mihai Takacs – artist plastic, Bogdan Godja – directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, Andrei Ando – jurnalist, Emil Chirilă – jurnalist, Marinela Petran – președinte al Asociației „Arădeanca” şi Andrei Cardoș – întreprinzător agricol.

  1. vaisamar…….

    Raspunde
  2. Ba Ando…cum ramane cu west tv ul ala cel mai „echidistant” dintre toate? Mai ales dinspre dreapta…..

    Raspunde
  3. cresterea calitatii in Arad ar fi posibila daca administratia ar fi asa cum trebuie, nu proiecte megalomane ci paine pe masa aduc bunastare

    Raspunde
  4. dupa vorba lu bunicu lui Decebal: caca pișu:)

    Raspunde
  5. Cu directoarea CCJA v-ati gasit sa faceti asa ceva? Chiar nimeni nu realizeaza ce face acolo si cum se crede stapana pe Arad?

    Raspunde
  6. Defapt chestia asta e un mare fas pe bani publici….Ansamblurile de la tara se tarasc din lipsa de fonduri , privatii primesc costume „cadou”. Judetul e impartit de 2-3 „coregrafi” care raspandesc kitchul mai ceva ca pe o pandemie , toate astea sub patronajul CCJ…Angajatii de la CCJ , trimit mesaje promotionale pentru un birt din hotarul Ineului , iar birtulo este al lui ghici ciuperca cine. Ba nu pot decat sa va spun SA VA FIE RUSINE pentru halul in care e cultura Aradului in ziua de azi , pentru trepadusii pe care i-ati promovat in functii-si aici ma refer la referenti culturali , „coregrafi” si profesori de dans popular la Scoala Populara de Arta , oameni care nu au nimic in comun cu cultura in afara de faptul ca au limba lipita pe curul sefilor.

    Raspunde
  7. ceea ce se intampla in judetul asta sub imbuibatii portocalii nu a fost niciodata. Blaga,uita~te bine si nu te astepta la minuni la alegerile astea

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.