FOTO/ A coborât în BECI pentru renovări. A spart un PERETE și s-a BLOCAT. Ce se ascundea sub casa lui a SCHIMBAT ISTORIA

FOTO/ A coborât în BECI pentru renovări. A spart un PERETE și s-a BLOCAT. Ce se ascundea sub casa lui a SCHIMBAT ISTORIA

Un bărbat s-a apucat să-și renoveze casa și a început în beci. El a coborât în pivniță și a spart un perete. Când a văzut ce se ascundea în spatele lui a rămas șocat.

Sub casa sa din orașul Derinkuyu, Turcia, se întindea un labirint imens. El a anunțat autoritățile, iar în urma cercetărilor s-a descoperit ceva uluitor.

Acel labirint era alcătuit din numeroase străzi, care formau un întreg oraș! Orașul subteran avea zone rezidențiale, hambare, grajduri, bucătării, școli, chiar și crame, biserici și un cimitir. Acesta are o vechime de peste 3000 de ani și a fost locuit de peste 20.000 de persoane.

galerie-labirint-1_42522200

Se presupune că oamenii au construit acest oraș subteran pentru a se apăra de dușmani.

El a fost descoperit în anul 1963, iar în 2012, tot într-un oraș turcesc, Cappadocia, în urma unor demolări, muncitorii au găsit un alt oraș subteran, vechi de mai bine de 5000 de ani și mult mai mare decât cel din Derinkuyu.

În prezent se fac studii cu privire la populațiile care au locuit în asemenea condiții.

E1G5RR view of derinkuyu underground city

galerie-labirint-10_32525500

Sursa: metro.co.uk

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.