FOTO/ Aradul se transformă în Caracalul vestului: Terasa din mijlocul trotuarului! UPDATE: Era NEAUTORIZATĂ!

FOTO/ Aradul se transformă în Caracalul vestului: Terasa din mijlocul trotuarului! UPDATE: Era NEAUTORIZATĂ!

Arădenii au luat atitudine, pe Facebook, după ce o terasă a fost amplasată pe Bulevardul Revoluţiei astfel încât ocupă cea mai mare parte a trotuarului, trecătorii fiind nevoiţi să facă slalom printre copacii ornamentali şi stâlpii de iluminat public de pe marginea drumului.

Postările de pe Facebook sunt critice la adresa administraţiei locale, care permite asemenea lucruri, demne de celebrul oraş oltean la care am făcut referire în titlu.

Povestea de acum, cu terasa, se adaugă altor absurdităţi care au fost semnalate în municipiu: locurile de parcare de la mall în care nu se poate ajunge, trecerea de pietoni care se termina într-un zid, stâlpii din mijlocul pistelor pentru biciclete etc.

UPDATE/ Terasa nu avea autorizaţie!
Cafeneaua care amenajase terasa pe trotuar nu avea nici măcar autorizaţie de la Primărie, se arată într-un comunicat de presă al municipalităţii.

„Referitor la situația sesizată de opinia publică privind terasa instalată recent pe trotuarul adiancent imobilului de pe str. Unirii nr. 2 colț cu Bd. Revoluției (cafenea Tresor), vă informăm că amenajarea nu este autorizată de municipalitate.

Cafeneaua a avut în sezoanele trecute o terasă de mici dimensiuni, care a funcționat în condițiile prevăzute de HCLM 9/2011, dar amenajarea extinsă care ocupă trotuarul, realizată în aceste zile, s-a făcut fără autorizație.

Urmare a verificărilor efectuate în cursul zilei de astăzi de serviciul Disciplina în construcții din cadrul Poliției Locale, au fost dispuse măsurile legale în vederea eliberării domeniului public.

Precizăm că funcționarea teraselor sezoniere de alimentație publică în municipiul Arad este reglementată prin HCLM 9/2011 cu modificările și completările ulterioare”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Primăria Municipiului Arad.

Sursa foto: Facebook

  1. se zice ca „unde nu-i cap, vai de picioare”. in acest caz capul e primaria care autorizeaza astfel de prostii

    Raspunde
  2. RUSINE PRIMARULUI CA A ACCEPTAT SI A GIRAT O ASEMENEA PORCARIE.

    Raspunde
  3. Cat curaj! Facem poze pe ascuns. Este loc pentru pietoni suficient, sau vreti sa spuneti ca sunt mai bune terasele care ocupa 6-7 locuri de parcare? Pana una alta e o activitate comerciala care aduce bani in plus la bugetul orasului , terasele sunt un plus din punct de vedere turistic si economic. Dar hai sa distrugem activitatile recreationale pentru ca suntem un oras de pensionari.

    Raspunde
    • Dar persoanele in carucior cu rotile pe unde trec? peste acea bordura de la copac? Or avea 4×4

      Raspunde
      • Daca e sa o luam asa, sunt strazi cu trotuare mai groaznice si mai greu de trecut decat pe langa aceasta terasa. Despre acele strazi de ce nu se face un articol? De ce nimeni nu e oripilat de acele trotuare

        Raspunde
      • ne-am facut mari samariteni. cand ai donat ultima oara sau ai oferit ajutor unei asociatii a celor cu nevoi speciale? e usor sa ne folosim de drepturile celor nevoiasi cand vrem sa castigam o dezbatere, iar in restul anului sa nu dam doi bani pe ei.

        Raspunde
        • Petru , nu ma pun sa-ti dau tie explicatii vis-a-vis de activitatile mele civice, etice sau caritabile dar te asigur ca stau bine la capitolul asta. Una peste alta, intrebam ce se intampla cu anumite persoane care nu au posibilitatea de a se deplasa. Daca maine cazi de pe scara si iti baga ambele picioare in gips, 2-3 luni nu mai poti trece nici tu pe acolo 😉

          Raspunde
  4. interesant este faptul ca cei de pe centru fac ce vor si cei care au terase pe strand nu au voie sa miste nimic ! IMI MIROASE A CEVA MARONIU FALCONE !!!

    Raspunde
  5. pt.pretul corect se poate orice in aradul condus de gogu.

    Raspunde
  6. faceti un giro, vedeti cine-si bea cafeaua acolo, si aveti raspunsul….

    Raspunde
  7. Trebuie taiat pomu si dus stilpul la fier vechi si gata trotuaru

    Raspunde
  8. La fel este și terasa de la Amalfi; terasă care e acolo de mult mai mult timp decât cea a acestei cafenele 🙂

    Raspunde
  9. Puteţi avea absolut tot ce vă doriţi, dacă vă doriţi cu adevărat şi dacă sunteţi gata să perseveraţi suficient de mult, pentru a face ceea ce alţii au făcut înaintea voastră ca să obţină lucruri similare. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email paul_kometh@yahoo.com

    Raspunde
  10. Omule cu terasa !
    Nimeni nu zice ca nu aduci bani in plus la buget, terasa e superba, dar roaga meseriasii care ti-au facut lucrarea sa faca si 2 gratare care sa le pui in groapa de langa copaci,montate la acelasi nivel cu trotuarul.
    Unde a mers atat amar de ban, mai merge si de inca 2 gratare, in felul acesta arati ca iti pasa de trecatori.
    Eu am vazut trecand pe acolo o mamica cu un carucior, crede-ma ca nu avea cuvinte de lauda la adresa voastra.

    Raspunde
    • Te rog frumos sa mergi sa vezi terasa si sa imi spui daca ai sau nu loc sa treci.De cand s-a facut poza s-a rezolvat si problema cu groapa.

      Raspunde
      • Eu am vazut in prima zi. Daca s-a rezolvat, Bravo !
        Nu am nimic contra teraselor, consider ca trebuie sa ne respectam reciproc.
        Eu nu trec pe acolo, pe jos, poate odata la an, personal pe mine nu ma incurca, dar nici cum a fost in prima zi (cand erai nevoit sa treci prin groapa) nu era o.k.

        Raspunde
        • Probabil acel taximetrist care a facut poze vrea sa ii faca lui un loc de parcare acolo … Ei sunt parcati peste tot in orasul asta fie loc pt taxi, fie pt handicapati, fie pe interzis. Lor nimeni nu le zice nimic. Vaisamar de tara in care traim.

          Raspunde
          • Acolo (in fata cafenelei) oricum erau parcate masini, chiar si cand statia taxi era la Transilvania. Dar in cazul asta, corect e sa recunosti ca terasa incurca traficul pietonal. De curiozitate trec maine sa vad cum au rezolvat situatia.

  11. Inimaginabil! Cum sa faci terasa pe 2m de trotuar? Nici la Caracal nu e ca la noi !
    Penibil !

    Raspunde
  12. Trecand peste atitudinea opinanta a trecatorilor, ar fi interesant sa realizam cum acesc oras , ORAS DE GRANITA, nu mai are strand , adica Strandul Neptun era cel mai frumos strand sin estul europei. La ora actuala este un dezastru major. De ce? Din orgolii necontenite, municipalitatea a hotarat ca ,intru-un oras modern, oras de granita, oras plin de viata, galagia deranjeaza, si a impus niste taxe descurajatoare , emiramente imposibile micilor intreprinzatori. Oare care era scopul?!? Nu oare ajutarea patronilor de pe centru?!? Daca strandul nu merge , populatia se dirijeaza catre centru. Deci , ca un rezumat, consider ca pozitionarea teraselor, sunt ultima problema. Unde este zona pietonala, cu atmosfera de metropola? Aaa… da.. taxe mari care se aplica daca ai terasa si daca nu esti de acord cu municipalitatea. Acelasi domn Iotscu de la municipalitate, desfinteaza si garzile din spitale, pe motiv ca nu sunt eficiente. Rog acest domn, care ia decizii ce denota o ipotenta intelectuala marcata, cand desfinteaza ceva, ca sa stranga bani , sa se gandeasca de doua ori.

    Raspunde
  13. Iotcu va candida pentru postul de primar al Aradului.Probabil multi il vor vota,cum l-au votat si pe descreeratul de Falca.Insa trebuie stiut si faptul ca impotenta intelectuala de care amintea si userul gigica este una reala.Unii il cunoastem de cand lucra cu salopeta pe el la CET si cunoastem cate carti a citit la viata lui.De studiile inalte nu mai vorbim ca nu isi are locul.O simpla remarca: Mergeti la Caracal si o sa aveti o mare surpriza.Aradul este un sat de tarani iobagi.In frunte cu Penalul Falca…Ca-n Germaniaaaa :)))

    Raspunde
  14. Intradevar acuma este ok ,se poate trece. Cand am trecut pe acolo am vazut si un biciclist trecand,deci este loc.
    Problema era groapa de la pomul din fata terasei.
    Ar fi pacat sa nu ramana terasa,e frumoasa.

    Raspunde
  15. probleme la creier aveti..unde naiba scrie in articol ka a aprobat falca tersa..?!?!??!?! tocmai asta s scrie in articol ka nu a primit autorizatie tersa a fost facuta de capu lor..!!!!! deciiii invatati sa cititi frustratilor care va ascundeti in spate la taste..!!!

    Raspunde
  16. E pila lui falca ala cu terasa?
    Rusine la cine a aprobat asa ceva !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.