Foto/ Cine sunt și cu ce se ocupă CELE MAI BOGATE FEMEI ALE LUMII!

Foto/ Cine sunt și cu ce se ocupă CELE MAI BOGATE FEMEI ALE LUMII!

În întreaga lume există peste 2.300 de miliardari, iar 12% dintre aceştia sunt femei. Ele deţin o avere totală de 930 de miliarde de dolari, iar experţii se aşteaptă ca averile doamnelor care învârt miliarde să crească anul acesta.

Dintre cele 286 de femei care au miliarde în conturi, cu o vârstă medie de 61 de ani, doar 17% au dobândit banii cu forţe proprii. Cele mai multe dintre acestea trăiesc în Statele Unite, potrivit studiului UBS Billionaire Census 2014.

Cea mai bogată femeie din America de Nord este Christy Walton. Ea este văduva lui John Waldon, fiul fondatorului Walmart, cea mai mare companie de comerţ cu amănuntul din lume.

Christy Walton a moştenit averea după moartea soţului său, în 2005. Cu un imperiu de 37,9 miliarde de dolari, este şi cea mai bogată femeie din lume.

Christy Walton

Cea mai bătrână femeie din clasament este moştenitoarea imperiului L’Oreal, Liliane Bettencourt, care a împlinit anul trecut 92 de ani. La vârsta de 15 ani, Bettencourt a devenit ucenicul tatălui ei, care deţinea firma de cosmetice, iar astăzi are o avere de 31,3 miliarde de dolari, fiind cea mai bogată femeie din Europa şi a doua cea mai bogată femeie din lume.

LILIANE-BETTENCOURT

Cea mai bogată femeie din Australia, Gina Rinehart, este moştenitoarea unei companii de mine. Descrisă de Forbes drept „regina comerţului global cu minereuri”, femeia de 60 de ani controlează gigantul Hancock Prospecting şi are 14,8 miliarde de dolari în conturi.

Gina Rinehart

 

Vanessa, Maria şi Johanna Slim, fiicele miliardarului mexican Carlos Slim, sunt cele mai bogate femei din America Latină. Se pare că surorile au primit tranșe de bani de la tatăl lor începând din anul 2003, iar acum ar fi adunat câte 6,3 miliarde de dolari fiecare, adică 19 miliarde de dolari împreună.

Fetele s-au implicat frecvent în fundaţiile de caritate ale tatălui lor, dar nu şi în afacerile familiei, potrivit Institutional Investor.

Vanessa, Maria şi Johanna Slim

La vârsta de 33 de ani, Yang Huiyan este cea mai tânără femeie din clasament şi cea mai avută din Asia. Ea a primit 70% din acţiunile companiei imobiliare Country Garden de la tatăl său, în anul 2007, iar în prezent a ajuns la suma de 6,3 miliarde de dolari.

Yang Huiyan

Evreica Shari Arison, născută în Statele Unite, este cea mai bogată femeie din Orientul Mijlociu. Ea a moştenit averea de la tatăl său, Ted Arison, fondatorul companiei de croaziere Carnival Corporation. Shari Arison deţine în prezent societatea de investiţii Ariston, care controlează banca israelian Hapolim.

Shari Arison

Cea mai bogată femeie care locuieşte pe continentul african este Folorunsho Alakija, un magnat din industria petrolului, modei şi tiparului.

Ea este una dintre femeile care au făcut avere cu forţe proprii. Şi-a început cariera cu un post de croitoreasă, iar acum deţine gigantul Famfa Oil si are aproximativ 1,2 miliarde de dolari.

Folorunsho Alakija

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.