FOTO/ Cum S-A FĂCUT DE RÂS premierul Marii Britanii în PLINĂ CAMPANIE ELECTORALĂ

FOTO/ Cum S-A FĂCUT DE RÂS premierul Marii Britanii în PLINĂ CAMPANIE ELECTORALĂ

Încercarea echipei de campanie a premierului britanic David Cameron de a-i conferi acestuia imaginea unui „bărbat ca toți ceilalți”, fără sacou și cravată, a fost sortită eșecului, după ce liderul Partidului Conservator a mâncat un hot-dog folosind furculița și cuțitul.

David Cameron a participat, luni, la un grătar electoral, însă, a reușit performanța de a se face de râs în țara sa, relatează AFP.

În plină campanie electorală care se desfășoară într-o atmosferă extrem de tensionată în vederea legislativelor din luna mai, operațiunea de comunicare s-a poticnit atunci când premierul s-a înarmat cu tacâmuri pentru a servi popularul hot-dog.

Ziarele și rețelele de socializare online britanice au văzut în această fotografie o demonstrație de prost gust și o dovadă că prim-ministrul este prea snob și inaccesibil pentru englezul obișnuit, imagine cu care de altfel Partidul Conservator luptă de o lungă perioadă de timp.

cameron

„David Cameron nu știe cum să mănânce un hot-dog”, a titrat, marți, cotidianul Metro, care se difuzează gratuit.

„Dar ce fel de persoană mănâncă un hot-dog cu furculița și cuțitul?”, s-a întrebat, la rândul său, un jurnalist de la The Times.

„Eu fac același lucru la McDonald’s cu hamburgerul meu, înainte de a cere lista cu vinuri”, scrie ironic internautul Peter Smith pe pagina sa de Twitter.

Partidul lui David Cameron este descris de adversarii opoziției laburiste ca partidul care apără interesele oamenilor bogați și puternici.

Cameron a declarat deja că nu își va schimba accentul de snob pentru a câștiga voturi și nu va cere scuze pentru pentru „copiii săi privilegiați și școlarizarea lor ”beau cadre, bon gout””. La fel ca prinții William și Harry și ca o mare parte a demnitarilor britanici, David Cameron a frecventat prestigiosul Colegiu Eton.

Foto: lemonde.fr

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.