FOTO/ Au făcut săpături într-un CIMITIR ANTIC, vechi de PESTE 5.000 DE ANI. NU se așteptau să descopere AȘA CEVA

FOTO/ Au făcut săpături într-un CIMITIR ANTIC, vechi de PESTE 5.000 DE ANI. NU se așteptau să descopere AȘA CEVA

Un grup de arheologi a făcut săpături într-un cimitir antic, vechi de mii de ani. Ei au descoperit ceva uluitor, care spune multe despre felul în care trăiau strămoșii noștri.

Locurile de veci, care se află în apropierea Lacului Baikal din Siberia și au o vechime între 5.000 și 8.000 de ani, sunt, de fapt, morminte săpate pentru cei mai loiali prieteni ai omului, câinii.

Strămoșii rușilor aveau un profund respect pentru acest animal, dovadă fiind și modul în care au fost îngropați.

Cățeii erau puși în mormânt purtând obiecte decorative valoroase, cum ar fi zgărzi și medalioane. De asemenea, au fost găsite linguri, precum și alte lucruri de uz uman, lângă scheletele acestora. Stăpânii lor îi considerau de același nivel cu ei și erau convinși că sufletul lor va ajunge într-o altă dimensiune.

Majoritatea câinilor au fost înmormântați singuri, iar o mică parte dintre ei au fost găsiți lângă cadavrele stăpânilor.

În urma analizelor efectuate de specialiști, a reieșit că dieta animalelor era foarte asemănătoare cu cea a oamenilor din vremea aceea, așadar patrupedele erau considerate membri de familie și cu mii de ani în urmă, la fel ca și acum.

oase câini

Sursa: Daily Mail

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.