FRAUDE BANCARE în HAINĂ DE SUTANĂ: Preoții puneau credincioşii să ia credite cu acte false

FRAUDE BANCARE în HAINĂ DE SUTANĂ: Preoții puneau credincioşii să ia credite cu acte false

Doi preoți au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Slobozia, fiind suspectaţi că ar fi pus bazele unei reţele infracţionale.

Eugen Robert Alexe, preot în satul ialomiţean Păltiniş şi Dumitru Cojocaru, care slujea în biserica din satul Cucuieți din Călărași, se aflau în vizorul anchetatorilor de mai bine de 7 ani, în tot acest timp procurorii strângând dovezi pentru a le proba vinovăţia.

Se pare că slujitorii Domnului ar fi obţinut 3 milioane de lei prin metode mai puţin ortodoxe, după ce au înşelat 30 de bănci din Ialomiţa, Călăraşi şi Bucureşti, accesând mai multe credite de nevoi personale.

Reprezentanţii unei bănci din Slobozia au făcut o sesizare care a scos la iveală faptul că preotul Alexe din Păltiniş l-a forţat pe un elev de la Seminarul Teologic din oraş să ia un credit de nevoi personale de 5.000 de euro.

Pentru ca banca să îi acorde creditul, părintele i-a făcut rost elevului său şi de o serie de acte false care atestau faptul că acesta este salariat la o societate comercială.

Scenariul a fost acelaşi în cazul a 23 de enoriaşi ai bisericilor în care slujeau cei doi preoţi. Astfel, credincioşilor li se dădeau acte false (contracte de muncă şi adeverinţe de salariat eliberate de 3 firme fantomă), după care credincioșii solicitau de la bănci credite cuprinse între 16.000 şi 33.000.

Cei pe numele cărora erau făcute creditele încasau 40% din valoarea sumei împrumutate, restul de 60% revenind preoţilor.

Cei doi preoţi sunt cercetați acum în libertate, preotul din Păltiniș fiind suspendat din funcţie.

Foto: excelsior.com.mx

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.