GALERIE FOTO/ Ce au găsit voluntarii în cele DOUĂ TONE de gunoaie adunate de pe malul Mureșului

GALERIE FOTO/ Ce au găsit voluntarii în cele DOUĂ TONE de gunoaie adunate de pe malul Mureșului

În plină campanie electorală, când toți promit multe, dar fac puține, aproape 100 de arădeni s-au adunat de bună voie pentru a da un exemplu administrației locale, cu privire la cum trebuie să se desfășoare un lucru bine făcut.

În loc să împartă pliante și promisiuni, voluntarii, la inițiativa unei tinere pe nume Luiza Mîrnea, s-au adunat cu mic cu mare în cartierul Micălaca, de unde au pornit pe malul Mureșului pentru a face curățenie.

Acțiunea nu a avut nici un fel de tentă politică, Luiza anunțând pe pagina oficială a evenimentului că este strict interzisă orice fel de propagandă. Toți cei prezenți au muncit din dragoste pentru natură și pentru orașul Arad.

S-au strâns în total 2.140 de kg de deșeuri, deci peste două tone în aproximativ 400 de saci. Voluntarii au avut la dispoziție mănuși, saci de gunoi, bețe pentru strâns și mașini pentru transportul deșeurilor. Nu a lipsit apa pentru băut, mai ales că a fost nevoie la un asemenea efort.

Printre tonele de gunoaie, enumerăm cele mai bizare descoperiri: o saltea, un covor, haine, pantofi, un telefon mobil, un calculator, farfurii și cești de porțelan și multe altele. Au predominat PET-urile („sticlele” din plastic), ambalajele de tot felul și borcanele.

„Mă bucur că au venit atât de multe persoane, nu mă așteptam. Lumea e mobilizată. S-au făcut echipe, oameni care nu se cunoșteau au reușit să muncească împreună și să facă o treabă foarte bună. S-au adunat 400 de saci plini de gunoaie. Sponsorii ne-au pus la dispoziție tot ce am avut nevoie. Ne-am împărțit pe mai multe zone pentru a acoperi o arie cât mai mare. S-au găsit mai multe focare de mizerie în diverse locuri unde au stat oamenii străzii. Încercăm să adunăm cât mai multe. Având în vedere că acest eveniment a avut atât de mult succes, sigur se va repeta, probabil în toamnă, când vom lua o altă zonă, tot pe malul Mureșului. Autoritățile probabil nu s-au implicat deoarece nu aveau nici un câștig de imagine din asta, deși acum, în campanie, probabil le-ar fi fost de folos”, a declarat organizatoarea acţiunii, Luiza Mîrnea, pentru newsar.ro.

La finalul acțiunii de ecologizare, s-a adunat toată lumea pentru o poză de grup alături de sacii plini cu deșeurile colectate.

De remarcat, că voluntarii au fost aplaudați și felicitați de persoanele care se aflau la grătar în zona în care a avut loc acţiunea de ecologizare.

  1. insfarsit FELICITARI MULTUMIM CELOR CE FAC ASA LUCRURI MINUNATE DE AR FACE MAI DES POATE SAR REUSI SA NU SE MAI ARUNCE pt ca ie mare pacat ca malurile Muresului sunt frumoase dar pline de gunoaie daca puteti mergeti si pe la PAULIS

    Raspunde
  2. eu tot nu inteleg: e legal a se arunca asa oriunde gunoi, si/sau animale vii abandonate cu sau doar puii lor.
    si nimeni nu e prins, dar si mai rau, altii in loc sa poata face ceva constructiv, ADICA CONSTRUCTIV SA AMENAJEZE UN PARC DE JOACA PT COPII CACI PRIMARIA A UITAT CE INSEAMNA UN PARC DE COPII PRIN CARTIERE, dar nu, latii merg sa stranga gunoaiele altora! culmea!
    da, cine mai doreste, pe Magurei in Bujac, pe campuri in Gai, intre Cocorilor si Sezatoarei, etc. e plin de gunoaie si unele sunt terenuri privare.
    oare nu ar trebui ingradite aceste terenuri private?
    intreb si eu deoarece apoi ne trezim ca iar o fi plin de caini in oras, dar toti cei cin cartierele de case si sus numite, nu isi sterilizeaza animalele si merg peste tot si deja au si inceput sa arunce pui vii de animale.
    POLITIA, pana cand tot altii sa vina sa adune si sa faca curat dupa cei care nu respecta legea va rog?

    Raspunde
  3. […] Din păcate avem degeaba pretenții de oraș european, când încă nu avem cei șapte ani de acasă și nu suntem în stare să facem un minim de efort și să aruncăm deșeurile în locurile special amenajate. Am ajuns să ne bazăm pe voluntarii care organizează evenimente de ecologizare și o fac gratis, fără nici un interes ascuns, financiar sau politic, și care merită tot respectul nostru sau să ne implicăm chiar noi. Vezi: https://newsar.ro/galerie-foto-ce-au-gasit-voluntarii-printre-cele-doua-tone-de-gunoaie-adunate-de-pe… […]

    Raspunde
  4. […] Citește și: GALERIE FOTO/ Ce au găsit voluntarii în cele DOUĂ TONE de gunoaie adunate de pe malul Mureșulu… […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.