Gheorghe Falcă: „Domnul Mladin, domnul Măduţa şi prietenii din PSD vămuiesc învăţământul arădean”

Gheorghe Falcă: „Domnul Mladin, domnul Măduţa şi prietenii din PSD vămuiesc învăţământul arădean”

Co-preşedintele Alianţei Creştin Liberale Arad, Gheorghe Falcă, continuă polemica ce vizează învăţământul arădean şi explică, prin intermediul unui comunicat de presă, că, de când sistemul de învăţământ din Arad este condus de Claudius Mladin, în dreptul investiţiilor guvernamentale se poate vedea doar cifra zero.

„Domnul Mladin se victimizează şi declară, prin intermediul unor comunicate de presă, că primarul Aradului duce o campanie de denigrare la adresa acestuia şi la adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad. Nimic mai fals! Nimeni nu încearcă să-l denigreze pe domnul Mladin. Acesta şi-a dovedit incompetenţa cu fiecare decizie pe care a luat-o în cei doi ani de când a fost instalat, de către bunul său prieten, deputatul PSD Flavius Măduţa, în fruntea învăţământului arădean. Cei doi vămuiesc împreună învăţământul arădean. Mai mult, de când Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad este condus de domnul Mladin, investiţiile guvernamentale nu mai există. Prin incompetenţa domnului Mladin, învăţământul arădean a pierdut aproape 3 milioane de euro, bani europeni, totul pentru că inspectoratul nu a fost capabil să transmită la timp documentele a patru şcoli. În acelaşi timp, vedem cum Şcoala Generală Nr. 5 a reuşit să aibă finanţare europeană, sărind peste inspectorat”, a declarat Gheorghe Falcă (foto).

În acelaşi timp, liderul ACL a explicat că „tot ce a ştiut să facă Claudius Mladin, de când a preluat funcţia de inspector general, a fost să schimbe directorii instituţiilor de învăţământ din judeţ, pe criterii politice, invocând false motive de management defectuos”.

„Cam tot ce a ştiut să facă domnul Mladin de când a preluat conducerea învăţământului arădean a fost să schimbe directorii şcolilor pe bandă rulantă. Putem vedea cum, numai înaintea acestui început de an școlar, domnul Mladin a schimbat o grămadă de directori ai unor şcoli din judeţ.  Printre instituţiile de învăţământ ale căror directori sau directori adjuncţi au fost schimbaţi de către domnul Mladin în acest an se numără Liceul Teoretic din Hălmagiu, Liceul «Atanasie Marinescu» din Lipova, Liceul Tehnologic din Beliu, Liceul Tehnologic din Gurahonţ, Liceul Teoretic »Mihai Veliciu» din Chişineu Criş, şcolile generale din Bata şi Secusigiu sau Şcoala Gimanzială «Ştefan Cicio Pop» din Arad. Pretextul, în cazul tuturor acestor schimbări, a fost «managementul defectuos»”, a mai declarat primarul Gheorghe Falcă.

Totodată, Gheorghe Falcă se întreabă ce fel de criterii de evaluare are inspectorul şcolar general Claudius Mladin, din moment ce anumiţi directori de şcoli rămân pe funcţii, deşi aceştia chiar au dat dovadă de „management defectuos”.

„Mă întreb, ce fel de criterii de evaluare are domnul Mladin, atunci când schimbă directorii instituţiilor de învăţământ din Arad?! Domnul Mladin schimbă o mulţime de directori pe motive de management defectuos, deşi nu este aşa, dar ţine în funcţie directori care au dovedit că sunt incapabili să conducă şcoli. Vă dau exemplu Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţie a Mediului, care în trecut avea peste o mie de elevi şi care acum are puţin peste 300 de elevi. Poate ne explică domnul Mladin cum de noul director, o apropiată a consilierului judeţean PSD Cornel Lucaci, este încă în funcţie, deşi şi-a demonstrat lipsa unor calităţi manageriale. Poate ne explică domnul Mladin cum de mai multe săli ale aceluiaşi liceu au ajuns depozite pentru firma de construcţii a domnului Lucaci”, a mai precizat Gheorghe Falcă.

  1. Lucaci e tata lu ala care vindea droguri studentilor.Poate ca a inceput sa le vanda si elevilor.

    Raspunde
  2. Pinochio loveste din nou !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.