Gheorghe Falcă: „Dorinţa electoratului de dreapta pentru un partid puternic este pe cale de a fi îndeplinită”

Gheorghe Falcă: „Dorinţa electoratului de dreapta pentru un partid puternic este pe cale de a fi îndeplinită”

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că dorinţa electoratului de dreapta pentru un partid puternic este pe cale de a fi îndeplinită. Acesta a sintetizat stadiul fuziunii partidelor de dreapta şi calendarul parcursului acestei noi mişcări de dreapta.

Astfel, ca membru al comisiei Partidului Democrat Liberal care a negociat atât fuziunea prin absorbţie cu Partidul Forţa Civică, cât şi fuziunea prin comasare cu Partidul Naţional Liberal, Gheorghe Falcă a explicat că a fost îndeplinită, într-un termen destul de scurt, dorinţa electoratului de dreapta de a avea un partid puternic pe scena politică românească.

„Pot să afirm că am îndeplinit într-un termen destul de scurt, un obiectiv foarte mare al electoratului de dreapta, acela de a avea în sfârşit un partid puternic de dreapta în România, care să echilibreze scena politică românească. Pe 26 iulie, vom avea, la Bucureşti, două convenţii pentru fuziune şi o primă convenţie naţională a partidului realizat prin aceste fuziuni. Astfel, de la ora 11,00 vom aproba fuziunea prin absorbţie a Forţei Civice (FC) cu Partidul Democrat Liberal, urmând ca şapte colegi de la FC să intre în conducerea PDL. De la ora 12,00 vom aproba fuziunea prin comasare a Partidului Naţional Liberal cu Partidul Democrat Liberal şi, totodată, constituirea alianţei electorale pentru alegerile prezidenţiale. La ora 13,00 va avea loc primul congres al acestui mare partid de centru-dreapta, partid care se bazează pe valorile creştin-democraţiei şi pe cele liberale. Tocmai de aceea, alianţa electorală se va numi Alianţa Creştin Liberală, iar sub sigla acesteia, pe data de 5 august va fi desemnat un candidat unic pentru alegerile prezidenţiale”, a declarat Gheorghe Falcă (foto).

Liderul PDL a mai explicat că, la nivel local, noua alianţă va funcţiona cu cele două birouri permanente reunite (PDL și PNL), sub conducerea celor doi preşedinţi ai organizaţiilor judeţene. În ceea ce priveşte Forţa Civică, partidul va primi un post de prim-vicepreşedinte în cadrul PDL Arad, urmând să fie ocupat de preşedintele organizaţiei Corina Crişan iar de săptâmâna viitoare un număr important de membri ai FC vor ocupa funcţii în structurile politice ale PDL.

Totodată, Gheorghe Falcă se declară bucuros că noua construcţie politică va fi realizată în jurul valorilor creştin-democrate şi a celor liberale, valori pentru care organizaţia judeţeană a PDL a militat încă din 2012.

„Sunt bucuros că această construcţie a noului partid se realizează în jurul valorilor creştin-democrate şi în jurul valorilor liberale, pentru care noi, cei din Arad, am militat încă din 2012. Cercetările arată că 47% din oameni au o aplecare pentru ceea ce înseamnă aceste valori. Creştin-democraţia reprezintă o mare aplecare asupra cetăţenilor, asupra familiei şi, împreună cu liberalismul, va ajuta la existenţa unui stat activ, suplu, cu costuri mici, eficienţă maximă, diminuarea birocraţiei şi investiţii puternice pentru a sprijini cetăţeanul, familia, comunitatea şi naţiunea”, a mai declarat preşedintele PDL Arad.

În acelaşi timp, Gheorghe Falcă a anunţat că din 6 august, la o zi după desemnarea candidatului alianţei pentru alegerile prezidenţiale, noua structură va începe strângerea de semnături pentru candidatură. Acesta a mai precizat că va propune deschiderea noului partid către societatea civilă, către oameni noi şi către proiecte noi.

„Voi propune partenerilor să avem un program de deschidere, a acestui partid rezultat din unificare, către societatea civilă, către oamenii activi, către oamenii care vor să contribuie la o comunitate puternică, pentru că avem nevoie de ceea ce înseamnă proiecte noi, cu oameni noi. Sper ca după 6 august să vă prezentăm săptămânal statistici cu intrările în această nouă construcţie politică, dar şi anumite personalităţi ce se vor înscrie în această alianţă creştin-liberală pentru a sprijini candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale. Vom încerca să promovăm această deschidere către oameni şi pe site-ul alianţei, iar sediile noastre să fie primitoare pentru oamenii de dreapta care aşteptau această construcţie politică”, a mai declarat Gheorghe Falcă.

În final, președintele PDL Arad a precizat că activul organizației pe care o conduce este bucuros de unificarea dreptei. Gheorghe Falcă a amintit și că în 2013, în cadrul dezbaterii dintre acesta și Cătălin Predoiu, edilul arădean a militat pentru unificarea dreptei, țelul său fiind de a convinge activul PDL de necesitatea unificării și nu de a ajunge prezidențiabilul partidului.

„În PDL Arad, în urma întâlnirilor politice atât cu Biroul Permanent, cât și cu administrația partidului, activul a fost bucuros de realizarea unificării dreptei. Reamintesc că, în 2013, în dezbaterea dintre mine și domnul Predoiu, eu am militat pentru unificarea dreptei, țelul meu în acea dezbatere fiind de a convinge activul PDL de necesitatea unificării și nu de a fi candidatul PDL. Sunt foarte bucuros că, la mai puțin de un an de la aceeastă campanie internă, tot ce am propus eu atunci, unificarea dreptei și aplecarea către valorile de centru-dreapta, creștin-democrate și liberale, se va îndeplini pe 26 iulie. Acest lucru înseamnă că implicarea mea în acea dezbatere a fost o implicare care a generat succes, iar astăzi vedem în România o dreaptă unită, care promovează, în rândul activului de partid și în rândul electoratului, valorile creștin-democrate și valorile liberale”, a încheiat președintele PDL Arad, Gheorghe Falcă.

  1. dorinta electoratului oricare ar fi el e sa scape de tine!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.