Gheorghe Falcă: „Nu se pune problema schimbării vicepreşedinţilor la Consiliul Judeţean sau a viceprimarilor la Municipiu”

Gheorghe Falcă: „Nu se pune problema schimbării vicepreşedinţilor la Consiliul Judeţean sau a viceprimarilor la Municipiu”

Gheorghe Falcă (foto), preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Arad, a detaliat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, unele aspecte referitoare la negocierile dintre PDL şi PNL. „Fac parte din comisia negociere la nivel naţional şi datorită faptului că am fost dintotdeauna un adept al dreptei, am luptat pentru unificarea partidelor de dreapta”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Preşedintele PDL Arad a explicat paşii necesari pentru ca PDL şi PNL să fuzioneze prin absorbţie:

Principalele direcţii comune decise în prima întâlnire
„1. Realizarea unui proiect politic LIBERAL comun; 2. Fuziune, prin comasarea celor două partide; 3. Un candidat unic pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an”.

Cele cinci comisii de lucru ale celor două partide
„Fiecare comisie va fi paritară, un număr egal de reprezentanţi din fiecare partid. Prin aceste comisii dorim ca fuziunea să se facă într-un mod cât mai corect şi mai exact. Săptămâna viitoare vom decide componenţa acestor comisii”.

Organizarea teritorială
„Activitatea acestei comisii se va desfăşura pe verticală, până la nivelul fiecărei commune. Luni vor fi desemnaţi cei opt reprezentanţi ai fiecărui partid, urmând ca apoi să se armonizeze relaţiile în teritoriu. Fiecare partid îşi va desemna reprezentanţii în urma şedinţelor interne de partid”.

Viitoarele majorităţi rezultate în urma colaborării şi efectul asupra Aradului
„Nu se pune problema schimbării vicepreşedinţilor la Consiliul Judeţean sau a viceprimarilor la Municipiu. Avem majoritate în aceste consilii iar colaborarea cu liberalii va întări această majoritate. Se vor crea noi majorităţi acolo unde va fi nevoie”.

Coagularea dreptei
„Sunt bucuros că s-a ajuns la această soluţie, pe care personal am evocat-o de peste un an şi jumătate. Când am intrat în competiţia internă cu domnul Predoiu mulţi m-au întrebat ce voi câştiga din aceasta. Cred că răspunsul pot să-l dau azi: am vorbit cu foarte mulţi colegi de partid din întreaga ţară şi i-am convins de necesitatea unificării dreptei, principalul meu mesaj din respectiva competiţie”.

Noul partid de dreapta
„Noul partid va fi construit pe principiul parităţii. Finalizarea construcţiei este condiţionată de unele etape juridice, cum ar fi Congresul PNL şi validarea deciziilor acestuia la Tribunal. Dar până la fuzionarea oficială, este foarte important că vom lucra împreună la acest proiect. Fuzionarea oficială va fi doar un act juridic care să consfiinţească munca în aceste comisii şi rezultatul acestei munci: un proiect de ţară nou, radical diferit de celelalte proiecte de până acum”.

Celelalte partide de dreapta
„Procedural s-a luat o decizie. Cele două partide, PNL şi PDL se comasează. Algoritmul comasării va fi cel al parităţii. Cine doreşte să participle la această construcţie de dreapta trebuie să intre prin fuziune prin absorbţie cu unul dintre cele două partide, PNL sau PDL, pentru a respecta principiul parităţii la care ne-am înţeles”.

Cele cinci comisii de lucru PNL-PDL sunt:
1. Comisia pentru colaborare parlamentară, formată din 4 membri (liderii grupurilor parlamentare ale PDL şi PNL în cele două Camere ale Parlamentului);
2. Comisia pentru administraţie publică şi organizare teritorială (câte  8 reprezentanţi din fiecare partid);
3. Comisia pentru redactarea proiectului liberal de ţară;
4. Comisia pentru întocmirea statutului (câte 3 reprezentaţi din fiecare partid);
5. Comisia pentru relaţii politice (câte 5 reprezentanţi din fiecare partid).

  1. CONZILERU PARAT 30 mai, 2014, 3:14 pm

    Zau????? Pai crezi ca dom Parpala & Pele & Calb(RAR) si et CO se vor multumi cu ce spui tu,mai ales ca vor fi schimbati din fotoliile directoriale unde au fost pusi de PNL-contra mita si nu pe competenta?! Bai Falconetti,o sa ai viata grea cu ei…..

    Raspunde
  2. Parpala sa mai astepte si Galis sa se multumeasca cu 6 % .doar nu visau vreodată ca Falca l va pune Vice primar

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.