„Gheorghe Feieş, primarul orașului Sebiș, trebuie să respecte decizia Justiţiei şi să demisioneze urgent!”. Cine a făcut această afirmație

„Gheorghe Feieş, primarul orașului Sebiș, trebuie să respecte decizia Justiţiei şi să demisioneze urgent!”. Cine a făcut această afirmație

Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Județean Arad, spune că este surprins de îndârjirea cu care Gheorghe Feieş ţine cu dinţii de fotoliul de primar al Sebişului, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins recursul edilului în procesul cu Agenția Națională de Integritate şi l-a declarat definitiv incompatibil.

„În loc să se conformeze deciziei ÎCCJ, primarul PNL încearcă disperat să găsească tot felul de tertipuri avocăţeşti, în tentativa sa de a ocoli legea. Normal, acesta ar trebui să demisioneze urgent! În mod preocedural, Prefectura va dispune încetarea mandatului lui Gheorghe Feieș, iar o altă persoană (probabil viceprimarul) va prelua atribuțiile primarului până la organizarea de alegeri (la o dată stabilită ulterior de guvern). Sperăm că lui Gheorghe Feieş i-a mai rămas o brumă de demnitate şi onoare şi va decide să se comporte ca un politician responsabil şi un cetăţean cu respect faţă de o sentinţă judecătorească definitivă”, afirmă Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Judeţean Arad.

Informaţie suplimentară:

-Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Gheorghe Feieş s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 22 aprilie 2013, el deţinând simultan funcţia de primar şi cea de administrator al unei societăţi comerciale.

-Agenția Națională de Integritate (ANI) spune clar : „Persoana față de care s-a constatat  starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.”

-Decizia ICCJ, pronunţată miercuri, este definitivă.

  1. tr0mpeta daca erain aciasisituatie primarul de la pincota nu erai asa de vehement.

    Raspunde
  2. Suli trompetistul psd vino cu solutia la formularul 600.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.