Glad Varga: „Românii cumpără lemne de foc din Bulgaria”

Glad Varga: „Românii cumpără lemne de foc din Bulgaria”

De la începutul lunii septembrie, la fel ca şi anul trecut, cetăţenii români se confruntă cu lipsa lemnelor de foc, susține deputatul liberal Glad Varga. „În loc să găsească soluţii concrete pentru a satisface o nevoie primară a populaţiei –  asigurarea confortului termic în perioada sezonului rece, ministrul apelor şi pădurilor comunică nonşalant că unităţile administrativ-teritoriale şi ocoalele silvice, ce gestionează fondul forestier proprietate publică din zonele lor, ar trebui «să încheie parteneriate». Deşi a furnizat doar jumătate din cantitatea de lemn de foc cerută de populaţie – 700 mii mc faţă de 1,4 milioane mc solicitaţi, doamna ministru Doina Pană flutură victorios Hotărârea de guvern nr.715/2017 pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobată pe 5 octombrie. Poate că e necesar să îi subliniem doamnei ministru Pană ceea ce este extrem de evident – această criză a lemnelor nu se rezolvă prin aprobarea unui act normativ. Drept dovadă, a trecut o lună de când este vigoare şi românii cumpără lemne de foc din Bulgaria. Iar vremea de iarnă abia acum începe”, afirmă Glad Varga.

„În consecinţă, pe termen scurt, Ministerul Apelor şi Pădurilor nu va întreprinde nimic în acest sens. Iar ceea ce este mai îngrijorător, nici pentru anul 2018 nu sunt prevăzute acţiuni, astfel încât să se evite această situaţie în sezonul de iarnă viitor. Cetăţenii sunt deci condamnaţi la frig, pentru că doamna ministru Doina Pană ne îndeamnă şi la anul la «parteneriate» – fără estimări concrete şi găsirea de surse pentru acoperirea lor”, concluzionează deputatul PNL Glad Varga.

  1. Unul care chiar știe 18 noiembrie, 2017, 7:12 pm

    Mai mult ca sigur românii cumpără lemne de foc în România. Poate că ele sunt aduse în scopul vânzării din Bukgaria, Ceea ce e altceva. Dar eu nu am așteptări de acest nivel din partea caricaturilor trimise de Falcă în Parlament.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.