Guvernul va achita în 2015 toate drepturile câştigate de bugetari în instanţe

Guvernul va achita în 2015 toate drepturile câştigate de bugetari în instanţe

Veste bună pentru numeroşi bugetari: drepturile salariale obţinute în instanţă vor fi achitate de Guvern până la finalul lunii martie, informează deputatul Flavius Măduţa, într-un comunicat de presă.
Potrivit acestuia, premierul Victor Ponta a anunţat că există bani în buget pentru a plăti titlurile executorii. „Banii ar urma să fi încasaţi de profesori înainte de Paşti. De altfel, Guvernul intenţionează să plătească în 2015 şi ultimele titluri executorii pe 2016. Drepturile câştigate în instanţă de bugetari şi eşalonate pentru 2015 au fost plătite în 2014”, a precizat Flavius Măduţa.

„Este ultima plată pe care o are de făcut Guvernul şi se închid datoriile bugetului generate de procesele pierdute de Guvernul României, începute în perioada 2010-2011, cu diverse categorii de bugetari. Onorăm astfel una dintre promisiunile asumate de USL în anul 2012, şi anume dreptate pentru bugetari, înainte de termenul stabilit. Demonstrăm totodată minciuna celor care spuneau că Guvernul PSD a plătit în avans drepturile bugetarilor în 2014 pentru că eram în campanie electorală. Acum nu suntem în campanie electorală, dar rămâne preocuparea noastră pentru drepturile românilor şi ideea că fiecare român trebuie să simtă creşterea economică. Sprijinul pentru aceşti oameni este bine venit, mai ales că salariile pentru cei mai mulţi bugetari sunt încă sub nivelul care le poate asigura un trai decent pentru ei şi familiile lor. Aşa cum statul doreşte să încaseze taxele şi impozitele de la cetăţeni, cred că este corect ca la rândul său statul să îşi onoreze obligaţiile faţă de cetăţeni. Guvernul poate face un efort şi poate plăti aceste drepturi faţă de cetăţeni înainte de termenul stabilit pentru că de la preluarea guvernării în 2012, România a înregistrat constant creştere economică”, a mai spus deputatul arădean.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.