Hackerul arădean Guccifer NU VA FI EXTRĂDAT în Statele Unite. Cum a fost posibil

Hackerul arădean Guccifer NU VA FI EXTRĂDAT în Statele Unite. Cum a fost posibil

Hackerul arădean care a spart conturile mai multor oficiali americani a scăpat de extrădarea în Statele Unite ale Americii.

Magistraţi ai Curţii de Apel Timișoara au respins, astăzi, solicitarea autorităților din SUA de extrădare a lui Lazăr Marcel Lehel, alias Micul Fum sau Guccifer, care a violat corespondența electronică a mai multor personalități americane, oameni de stat, din showbizz şi chiar agenţi FBI. Guccifer a făcut numeroase victime şi în ţară, între care Rona Hartner, Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivănescu sau Bianca Drăgușanu, dar şi pe directorul SRI de atunci, George Maior sau pe europarlamentarul Corina Creţu.

Magistrații timişeni au arătat că „în temeiul art. 52 alin. 7 rap. la art. 58 alin. 4 și 6 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea cu statele membre ale Uniunii Europene și art. 13 rap. la art. 14 alin. 1 din Tratatul de extrădare dintre România și Statele Unite ale Americii, semnat la București la 10 septembrie 2007, ratificat prin Legea nr. 111/2008, respinge cererea formulată de autoritățile din Statele Unite ale Americii, privind predarea temporară a persoanei solicitate Lazăr Marcel Lehel. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestație în 5 zile de la pronunțare”, potrivit Agerpres. Guccifer nu a fost prezent în sala de judecată, fiind încarcerat în Penitenciarul Arad.

FBI a cerut extrădarea lui pentru a răspunde în față unui tribunal din SUA pentru că ar fi spart conturile de e-mail ale mai multor personalități și ar fi dezvăluit corespondența privată a acestora.

Printre victimele din SUA ale lui Guccifer s-au numărat inclusiv oficiali, cum a fost cazul lui Colin Powell, dar şi membri ai familiilor Bush și Rockefeller.

De remarcat, că Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat în iunie 2014 de Tribunalul București la șapte ani de închisoare cu executare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.