Helmuth Duckadam primeşte titlul de „cetăţean de onoare” al Capitalei

Helmuth Duckadam primeşte titlul de „cetăţean de onoare” al Capitalei

Arădeanul Helmuth Duckadam primeşte, astăzi, titlul de „cetăţean de onoare” al Capitalei, în semn de recunoaştere pentru promovarea şi susţinerea sportului românesc, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

În expunerea de motive, primarul general Gabriela Firea menţionează faptul că Helmuth Duckadam, fost portar de fotbal al României, a fost supranumit „Eroul de la Sevilla”, palmaresul său fiind compus din două titluri naţionale, o Cupă a României şi o Cupă a Campionilor Europeni.

„Este supranumit Eroul de la Sevilla, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso şi Marcos, având o contribuţie enormă la câştigarea trofeului de către Steaua Bucureşti, care a câştigat meciul cu 2-0. (…) Performanţa reuşită de Helmuth Duckadam pe stadionul Sanchez Pizjuan din Sevilla este înscrisă în Cartea Recordurilor”, se arată în proiectul de hotărâre.

De remarcat, că în 25 martie 2008 Duckadam a fost decorat de preşedintele României cu ordinul Meritul Sportiv, pentru rolul avut în câştigarea Cupei Campionilor Europeni, în 1986, de Steaua Bucureşti.

Foto: Captură YouTube

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.