Hram la mănăstirea Sfântul Gheorghe Feredeu (GALERIE FOTO)

Hram la mănăstirea Sfântul Gheorghe Feredeu (GALERIE FOTO)

Mănăstirea Feredeu îmbracă, în fiecare an, haină de sărbătoare cu prilejul prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de biruinţă care este şi ocrotitorul sfântului lăcaş, alături de Praznicul Înălţării Sfintei Cruci, sărbătorit la 14 septembrie.

Şi în acest an, câteva sute de credincioşi au urcat la sfânta mănstire situată în pădure, la limita hotarelor Covăsânţului şi Şiriei, într-un loc de un pitoresc deosebit, pentru a participa la Sfînta Liturghie şi a serba ziua sfântului lăcaş.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un ales sobor de preoţi, în frunte cu întâi stătătorul Arhiepiscopiei Aradului, Înalt Preasfinţitul Părinte doctor Timotei Seviciu. În cuvântul  său de învăţătură acesta a evocat personalitatea Sfântului Gheorghe, care a trăit în cea mai crudă perioadă a persecuţiilor împotriva bisericii creştine, amintind de asemnea că tot această zi este aleasă şi ca zi de sărbătoare a forţelor militare terestre, care îl au astfel ca şi ocrotitor pe Sfântul Mucenic Gheorghe, care a fost la rândul său ostaş, devenind ostaş al lui Hristos. A fost, de asemenea, evocată primirea Sfintei luminii de Înviere direct de la Ierusalim.

La finalul Sfintei Liturghii, Preacuviosul Părinte arhimandrit Ilarion Tăuceanul, stareţul sfintei mănăstiri, a adus cuvânt de aleasă mulţumire lui Dumnezeu pentru timpul frumos de afară, care a permis săvârşirea Sfintei Liturghii în paraclisul de vară al mănăstirii, apoi a mulţumit Înalt preasfinţitului pentru onoarea de a fi prezent în mijlocul obştii mănăstirii şi pentru grija neobosită pe care o are pentru Feredeu. A mulţumit, de asemenea, tuturor celor care se ostenesc şi trudesc pentru bunul mers al vieţii de obşte de la Feredeu, precum şi celor care s-au ostenit pentru a participa la Sfânta Liturghie.

Ciprian Tripa

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.