Ia tradiţională românească, promovată pe Lista patrimoniului cultural

Ia tradiţională românească, promovată pe Lista patrimoniului cultural

Întrevederea membrilor Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO cu ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României pe lângă UNESCO, a scos în evidenţă faptul că ia tradiţională românească va fi promovată pe Lista patrimoniului cultural, informează senatorul Constantin Traian Igaş, preşedinte al Comisiei pentru relaţia cu UNESCO.
„Am încredere că vom avea o colaborare la fel de reuşită cu domnul Cioroianu, aşa cum a fost şi cea cu domnul Nicolae Manolescu, predecesorul său la UNESCO. Din primele discuţii şi domnul Cioroianu susţine poziţia noastră privind promovarea iei româneşti pe Lista patrimoniului cultural”, este de părere senatorul arădean.
Subiectul principal al discuţiilor a fost reprezentat de priorităţile României la UNESCO pe termen mediu şi lung, cu un accent deosebit pe promovarea monumentelor de patrimoniu naţional ce pot fi incluse pe Lista tentativă sau pe Lista Patrimoniului Mondial. Din acest punct de vedere, s-a acordat o atenţie specială situaţiei actuale a Centrului Istoric al Sibiului şi a problemelor Ansamblului monumental Calea Eroilor de la Târgu-Jiu.
„O altă temă dezbătută a fost înscrierea Iiei româneşti pe Lista patrimoniului cultural imaterial al Umanităţii şi promovarea acesteia ca unul din elementele specifice al culturii române”, declară preşedintele Comisiei UNESCO.
Membrii Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO şi-au exprimat susţinerea pentru toate iniţiativele ce au ca scop susţinerea şi promovarea culturii române la UNESCO.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.