Iată ce au făcut dintr-o mănăstire monument istoric! Autorităţile au văzut după 6 ani!

Iată ce au făcut dintr-o mănăstire monument istoric! Autorităţile au văzut după 6 ani!

O mănăstire din Oradea declarată monument istoric a fost pur și simplu „blindată” cu termopane şi acoperiş de tablă fără ca autorităţile să dea avizele necesare pentru aceste lucrări. Abia după 6 ani Direcţia de Cultură Bihor a deschis o anchetă în acest caz.

Castelul din Poiana Florilor, construit cu 120 de ani în urmă de către moşierul din localitate, pentru soţia sa, a fost trecut după 1990 pe lista monumentelor istorice şi a intrat în administrarea Bisericii Ortodoxe, potrivit Digi24.

În 2008, măicuţele au decis să renoveze lăcașul ca să nu mai plouă înăuntru, iar constructorul angajat de ele a montat termopane şi a acoperit clădirea cu tablă, fără ca pentru această lucrare să fie luate autorizațiile necesare.

„Orice intervenţie la o clădire monument istoric conform Legii 422 din 2001 necesită avizul Direcţiei pentru Cultură”, a declarat Mircea Pașca, consilier la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor.

Abia anul acesta s-a constatat încălcarea legii şi a fost deschisă o anchetă.

Foto: Wikimedia.org

  1. mama lor de infractori, nu puteau sa o lase in paragina si ca sa pastreze aspectul istoric… Niste nepriceputi, n-au invatat nimic in viata asta.

    Raspunde
  2. @mishu: esti cam idiot tu asa de fel…
    se pot face renovari dar nu la modul de a blinda totul cu betoane si termopane.
    asta e ca si deviza comunista: noi muncim, nu gandim

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.