Iată DOVADA că suntem FURAŢI atunci când achităm factura la curent!

Iată DOVADA că suntem FURAŢI atunci când achităm factura la curent!

Potrivit site-ului Energy Report.ro, suntem furaţi atunci când achităm factura de energie electrică şi totul se face cu acoperire legală, după cum susţine expertul în energie Tudor Popescu.
În plus, preţurile percepute nu au nicio legătură cu piaţa liberă, ele fiind dictate de instituţiile statului, la presiunea unor jucători din sectorul energetic.
Site-ul Energy Report.ro a analizat fiecare rubrică din factura de energie electrică, împreună cu expertul Tudor Popescu.
Prima pe listă este rezervarea. Rubrica a fost introdusă pentru ca producătorii să ţină în rezervă un utilaj care să producă energia exact atunci când este nevoie. Mai exact, atunci când cineva introduce în priză un aparat electrocasnic. Spre exemplu: un aspirator sau un fier de călcat. Dar cât ne costă această rezervare?
Până la 30 iunie, preţul era de 17 bani. Exact atât costă şi un kilowatt oră la OPCOM, societatea care administrează energia electrică în România, pe piaţa zilei următoare. Pe factură, asta reprezintă 10% din consumul zilnic. Numai că Transelectrica poate să aprecieze consumul pentru a doua zi, pe intervale orare, cu o precizie de 1%. Şi atunci de ce ni se ia la rezervare 10%, adică de zece ori mai mult? „Simplu: pentru că ne fură”, susţine tranşant expertul energetic Tudor Popescu. „Un kw înseamnă 100 de lei, 10 bani la kw înseamnă 100 de lei 1 mw. 8000 mw înseamnă 800 mii de lei pe oră. Anul are 8700 de ore şi, iată, am ajuns la 1.7 mld. euro dintr-o fraudă de 10 bani”, spune Tudor Popescu.
Urmează rubricile „Rezervare 2”, „Energia activă”, „Energia activă pentru CPC” etc., toate menite să ne scotă banii din buzunare!

Află mai multe pe energyreport.ro!

  1. Eu am pregatit o plangere PENALA si le-am comunicat si lor (la Galati si la Bucuresti) sa-mi justifice costurile. Ce au raspuns e de coma, se vede ca sunt si salariatii lor implicati cu cota parte la acest FURT Voi cum ati actionat?

    Raspunde
    • Corect! Angajatii lor NU platesc energia electrica si au salarii frumusele. Raspunsurile care le dau la orice solicitare sunt aberante, cel putin. Daca mi-as permite un avocat as face acelasi lucru ca dumneavoastra, domnule Cepaliga.

      Raspunde
  2. haideti sa stam toti cu lumina stinsa timp de o saptamana in semn de protest ca sa le scada veniturile

    Raspunde
    • Maestre, iti garantez ca daca ar fi asa, imediat dupa aceea ar majora tarifele…
      Pur si simplu ar trebui facut „curat” in increngatura aia care pute a hoit…dar cine s-o faca ? Caracatita e mare rau …

      Raspunde
    • Cine sa protesteze ,noi romanii ? Sunt convins ca, nici pentru aceasta forma simpla de protest,nu suntem in stare sa ne mobilizam nici zece insi.,cu tote ca tare ne mai place zicala „sa moara si capra vecinului”(ma refer la angajatii Electrica) .

      Raspunde
  3. Cred ca ar trebui sa ne unim catva sa sa dam in judecata statu.Fiindca ,desigur,cu bana lui stiinta suntem furati.

    Raspunde
  4. Cand vrea doamna BOTA CARMEN sa-mi plateasca factura?
    O pun pe mail,o dau personal numai sa o plateasca!!!!!!!
    Va spun sigur ca nu plateste 350 lei.Sunt o gramada de handicapati care vorbesc doar ” sa vorbeasca”!

    Raspunde
    • Domnul „angajat” la comentariul dmvs. „Sunt o gramada de handicapati care vorbest… ” ar fi mai bine sa reformulati … sau sa va interesati mai bine ce inseamna sa fii o persoana cu handicap !

      Raspunde
      • „Handicapat ” este spus prea frumos!
        pentru oameni care vorbesc doar sa vorbeasca, faci parte din aceasta categorie?
        Daca vrei sa imi platesti factura ti-o dau cu palacere sa vad atunci daca ,mai zici ceva!

        Raspunde
  5. L-a verificat cineva pe acest TUDOR POPESCU?
    Oare de ce a fost dat afara din sistem,va spun eu, a furat prea mult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Este zero barat in domeniu,doar vorba „bate fundul”

    Raspunde
    • Meyy limbistule ! Mai bine taceai. Este evident ca le faci piata si cumparaturile sefilor tai , iar profesional esti zero barat. Ar trebui dimineata sa te gandesti de doua ori ce stii tu sa faci, profesional. Dar e imposibil, pt. ca tu nu gandesti, servitorule ….

      Raspunde
  6. Domnilor angajati, sunteti ca niste caini care-si apara teritoriul. Omul a venit cu un calcul simplu care arata ca suntem furati. Si nu suntem furati de ieri, da ? Normal ca nepotismul din sistem traieste fff bine, sporuri, prime, samd.
    Pute de rude ale fostilor si actualilor securisti care se lafaie din banii nostri, si nu putini. Iar diversionistilor plini de caca la gura le urez Pofta mare in continuare, neam de curve !

    Raspunde
  7. nu stiu ce sansa ar avea cineva sa se lupte cu hotii stia in instanta………………… ca au niste contracte de nu iti vine sa crezi si o multime de avocati care cauta tot felul de chichite ca sa umple buzunarele lor…….

    Raspunde
  8. de toti santem furati,si de cei de la gaze si de la curent si de stat cu energia regenerabila…ce treba am eu sa-i platesc investitia celui ce produce ,hidro,eoliana,s-au cu panouri solare,in acest caz ar trebui sa detin actiuni,daca ar fi in intregime a statului,as intelege,dar este investitie particulara,eu platesc costul energiei si atat,trebuie impuscati cu titii,si trimisa factura cu costul glontului faniliei sa-l plateasca,nici atat nu merita,pretul unui glont.

    Raspunde
  9. Mama lor de hotii, unde dracu este Victor Viorel Ponta sa vada asta, tot pe amaratul de taran cade tot, mai vor sa fie si votati…la dracu cu ei.

    Raspunde
  10. Da suntem furati , dar ne meritam soarta pentru ca nu avem curaj sa ne revoltam inpotriva acestor nemernici care ne fura cu buna stiinta.

    Raspunde
  11. Acest stat mafiot vrea desfiintarea poporului roman prin toate metodele care exista,nu numai prin furtul la energie electrica. Daca tineretul , noua generatie nu face ceva in acest sens,suntem pierduti si in cativa ani vine alta natiune in tara asta .

    Raspunde
  12. E bine ca mai intra si unii dintre angajati. Eu una va sfatuiesc sa dati statul roman in judecata, pentru ca nu ENELUL e cel care ne fura pe toti. La pretul de producator, care e o treime din cel care ajunge acasa la noi, se adauga alte cheltuieli generate de:
    a. Cogenerare-adica platim facutra la apa calda si termoficare de doua ori. Cine nu are termoficare plateste un serviciu de care nu beneficiaza.
    b. Certificatele verzi- pe care nu trebuie sa le plateasca populatia, ci statul care ne fura de peste tot.
    c. TVA-ul este enorm, pentru niste servicii care ar trebui sa fie mai aproape de nivelul de trai al populatiei.
    d. Noi platim pretul acesta ca sa sustinem in functii niste angajati care nu fac nimic toata ziua, la ANRE. Ei stabilesc pretul in functie de cat vor ei sa le fie salariul de mare. Deci totul este furt pe fata.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.