Iată MOTIVELE pentru care Văcean TREBUIE SĂ PLECE de la Filarmonică!

Iată MOTIVELE pentru care Văcean TREBUIE SĂ PLECE de la Filarmonică!

Scandalul de la Filarmonica de Stat Arad continuă. Deşi nu a trecut de evaluarea pe care i-a făcut-o comisia constituită special în acest caz, managerul Văcean este în continuare în fruntea instituţiei, graţie unei alte comisii, molâi, care i-a admins contestaţia. Urmează, deci, să fie constituită o nouă comisie care să-i analizeze activitatea, după care, în funcţie de coloana vertebrală a celor care vor intra în componenţa ei, Filarmonica şi – de ce nu – Aradul, în general, ar putea scăpa de un manager care a adus numeroase deservicii instituţiei.

Modul în care Văcean a condus Filarmonica de Stat Arad şi s-a raportat la artiştii angajaţi face obiectul unui comunicat de presă pe care l-am primit de la Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica de Stat Arad. Îl redăm, integral, în cele ce urmează:

„Evaluarea managementului de la Filarmonica de Stat Arad, s-a incheiat cu o nota sub cea de trecere si o mare confuzie. Desi in presa au aparut trei variante de note acordate, oficial nu s-a anuntat nimic. Tot in presa a aparut un zvon, deocamdata neconfirmat, ca se va relua evaluarea in urma unei contestatii. Niciun document referitor la evaluare, nu a fost facut public, desi sedinta se pare ca a fost publica.

In urma Grevei Generale din noiembrie – decembrie s-au format doua comisii care au analizat activitatea de la Filarmonica, atat din punct de vedere financiar cat si managerial.

Concluziile acestor comisii sunt de asemenea necunoscute. Tot din presa aflam ca perioada evaluata ar fi de trei luni (posibil octombrie – decembrie 2014).

Consideram ca trebuie sa reamintim opiniei publice si Comisiei de evaluare, oricare va fi ea, cateva din evenimentele perioadei amintite:

– Se modifica unilateral programul de munca al angajatilor, fapt care genereaza un proces in instanta, care a fost pierdut de Filarmonica.

– Cheltuielile ocazionate de acest proces au fost platite din bani publici.

– Inexistenta Contractului Colectiv de Munca valabil pe o perioada de trei ani.

– Inexistenta activitatii Consiliului Artistic.

– In incercarea de deblocare a situatiei sindicatul a avut numeroase negocieri, medieri in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca, toate fara nici un rezultat.

– Negocierile s-au blocat cand managerul a inceput sa insulte si sa jigneasca echipa de negociere, desi Primaria a trimis doi reprezentanti pentru a incerca sa pastreze normalitatea negocierilor.

– Declansarea Grevei Generale (trei saptamani), prima din istoria Filarmonicii, generata de imposibilitatea semnarii Contractului Colectiv, la care se adauga comportamentul impardonabil fata de angajati.

– In aceeasi perioada, pentru a sanctiona protestatarii, managerul a compromis un turneu la Praga, in urma invitatiei Ambasadei Romaniei.

– Datorita situatiei din institutie, a fost sesizat Ministerul Culturii, care a trimis o notificare Primariei, ramasa pana azi fara rezultat.

– Ca urmare a tensiunilor din institutie mai multi instrumentisti au parasit Filarmonica.

– Solidarizarea cetatenilor aradului cu artistii din Filarmonica s-a concretizat prin semnarea unei petitii care cere indepartarea managerului. S-au adunat doua mii de semnaturi.

Cerem ca la reevaluare sa se tina seama cel putin si de aceste elemente, care au avut si au un efect distructiv asupra Filarmonicii si vietii culturale a orasului.”

Foto: Arhiva

  1. acest individ numit văcean caruia numele ii spune tot ar fi trebuit in primul rand sa nu i se permita sa ocupe o asemenea functie. din pacate ratiunea conducatorilor urbei e umbrita de interese!!

    Raspunde
  2. Confuzie in capul sindicaliștilor totala!
    Pe Frandes l-au izgonit, pe Talmaciu au scuipaț-o, Vacean care ii pune la treaba, normal ca nu e bun.
    Penibili sindicaliștii astia si fara entuziasm de munca!

    Raspunde
  3. ;;confuzie ”’se pare ca esti pe din afara total 1 nu sidicatu a destituit-o pe tov Muresan Talmaciu2nu sindicatu la demis pe Frandes 3cit despre vacean duce la indeplinire rolu Tovarasei Muresan Talmaciu si daca te intrebi de ce ai spun tovarasa ???ei uite pentru ca a fost !!??cerceteaza daca esti asa de inteligent .4vacean face ce nu exista nici unde pe mapamond cu o institutie de cultura.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.