IATĂ SEMNUL care îţi dezvăluie dacă fructele CONŢIN PESTICIDE sau sunt MODIFICATE GENETIC

IATĂ SEMNUL care îţi dezvăluie dacă fructele CONŢIN PESTICIDE sau sunt MODIFICATE GENETIC

Cu toţii ne întrebăm dacă fructele cumpărate din supermarket sunt dintre cele mai sănătoase. Pentru cei care doresc să verifice dacă fructele cumpărate conţin sau nu pesticide, ori dacă sunt, sau nu, modificate genetic, există un mic secret, făcut public de healthyfood.com.

Este vorba despre codul „PLU” care este scris pe un mic abţibild, lipit direct pe coaja producelor (în cele mai multe dintre cazuri). În funcţie de câte cifre conţine respectivul cod, îţi vei putea da seama dacă fructele sunt crescute, sau nu, cu pesticide. De exemplu, dacă este format doar din patru cifre, este cât se poate de clar că respectivul fruct a fost crescut cu pesticide.

Când codul are cinci cifre iar prima dintre ele este 8, atunci fructul este modificat genetic.

Dacă codul are cinci cifre iar prima dintre este 9, atunci puteţi să-l consumaţi liniştiţi: provine din culturi bio.

Codurile „PLU” au fost impuse de Federaţia Internaţională pentru Standardul Produselor, pentru a indica modul în care au fost cultivate fructele şi legumele.

Foto: youtube.com

  1. nu mai stii ce sa manaci ca nimic nu e cum trebuie

    Raspunde
  2. ne distrugem sanatatea crezand ca mancam sanatos. asta inseamna sa fii mafiot

    Raspunde
  3. Si dacā n-au nici-un abtibild?

    Raspunde
  4. Greu de crezut chestia asta cu codurile, deoarece tot ceea ce este bio, are loc special la raft si un pret la fel de special. Atunci nu vad de ce ar pune la comun produsele bio, a caror costuri de productie sunt mai mari, cu celelalte, diferentiindu-le printr-un cod si nu prin pret.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.